ESCI-UPF

Dia Internacional de les Dones

Commemorem el 8M amb 5 conceptes i moltes preguntes!

  • 07/03/2022
  • 3 mins reading time
8M 2022
Tres dels personatges femenins de Sex Education, d'esquerra a dreta: Olivia (Simone Ashley), Ruby (Mimi Keene) i Aimee (Aimee Lou Wood). / Foto: Vader (Netflix)

Aquest any la Unitat d’Igualtat i l’equip de Comunicació d’ESCI-UPF hem preparat 5 conceptes relacionats amb les reivindicacions feministes i una bateria de preguntes per posar-vos a prova. A més, ho hem lligat amb una de les sèries del moment: Sex Education. Si no us voleu perdre cap detall, haureu d’estar ben atents al que passa a Instagram durant tota la setmana!

Trobem l’origen de la commemoració del 8 de març en diversos fets tràgics com ara la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton el 1908, o el de la Triangle Shirtwaist Company de Nova York el 1911. Malgrat que ha plogut molt des de llavors i que la situació ha millorat per moltes de nosaltres, seguim sense viure en un món on la igualtat real i efectiva sigui una realitat.

A tot arreu, des dels camps de futbol femení fins al consultoris mèdics, estem exposades a situacions de desigualtat. Moltes vegades, però, no sabem quin nom posar a algunes vivències que ens deixen desconcertades. Per sort (o per desgràcia), moltes d’aquestes situacions que ens passen dia rere dia tenen un concepte que les defineix, i nosaltres volem ajudar-te a identificar-les!

Aquest any farem el viatge del 8M a través de Sex Education. Des del 2019, aquesta sèrie de Netflix està ajudant a trencar tabús i a parlar obertament de temes que preocupen els joves des d’un enfocament feminista i LGTBI+. A més, passaria de sobres el test de Bechdel gràcies als seus personatges femenins potents i independents, que evolucionen al llarg dels capítols. I és que, qui no s’ha sentit identificat en més d’una ocasió amb la Maeve, l’Ola o l’Aimee, per posar un exemple?

Així doncs, hem triat 5 conceptes que ens acompanyaran al llarg de la setmana i que il·lustrarem amb escenes de la sèrie amb un doble objectiu: ampliar el coneixement compartit i posar-vos a prova. Cada dia, a l’Instagram d’ESCI-UPF, trobareu stories sobre un dels conceptes i un parell de preguntes sobre el tema. Perquè no només volem saber la definició del diccionari, sinó que volem explicar quin efecte tenen aquests conceptes sobre la vida de les dones! Esteu preparats? Comencem!

BRETXA SALARIAL

La OIT defineix la bretxa salarial com un “indicador que avalua les desigualtats de gènere en els ingressos com el salari”. La bretxa salarial mesura la diferència percentual entre els ingressos mitjans de les dones respecte  els dels homes. És a dir, que si els ingressos mitjans mensuals de les dones suposen un 70% dels ingressos mitjans mensuals dels homes, la bretxa salarial entre homes i dones és de 30 punts percentuals.

SORORITAT

El terme sororitat prové de la paraula llatina soror (germana) i el sufix –itat, “en qualitat de”. Tot i que no és un concepte nou, es va recuperar en el anys ‘70 durant la segona onada feminista per autores com Kate Millet. Més tard, l’antropòloga mexicana Marcela Lagarde va encunyar-ne la definició actual: “una forma còmplice d’actuar entre dones”. Lagarde considera la sororitat com una “proposta política” per a què les dones s’aliïn, treballin juntes i encapçalin moviments, i remarca que en el fons, és igual quina paraula fem servir: “l’important és el desenvolupament”.

BIAIX DE GÈNERE

Parlem de biaix de gènere quan tenim una inclinació esbiaixada cap a una persona o col·lectiu basada en el gènere. Es pot presentar com una predisposició o inclinació inconscient amb prejudicis i falses atribucions a l’hora de representar, seleccionar o prendre decisions, com sovint passa amb el tracte diferenciat cap a les dones en l’àmbit laboral o mèdic, per exemple.

SÍNDROME DE LA IMPOSTORA

Es tracta d’un fenomen que afecta principalment a les dones i que les duu a menystenir les seves pròpies capacitats i assoliments i a sentir-se incapaces o insegures en diversos àmbits (com l’acadèmic o laboral), especialment si han estat tradicionalment ocupats per homes. Aquest situació porta a les persones que la pateixen a tenir la necessitat de treballar més per sentir que tenen dret a acceptar els seus reconeixements.

BODY SHAMING

Aquest terme anglòfon es fa servir quan es vol avergonyir o fer burla d’algú per l’aparença del seu cos. És una pràctica que podem patir a la vida offline però que està molt més estesa a les xarxes socials i en què s’assenyalen constantment les “imperfeccions” corporals, sobretot de les dones. En el nostre dia a dia ens diuen o rebem missatges a través de molts canals sobre coses que “no estan bé” del nostre cos i que “hauríem” de canviar. Aquests comentaris ens provoquen inseguretats i afecten la nostra autoestima.

 

T’animes a identificar aquestes situacions i conceptes en el teu entorn? Les has vist a Sex Education? I ara que ja les veus, treballem plegades per eradicar aquelles que només perpetuen les desigualtats?

 


Laia Serradell, responsable de la Unitat d’Igualtat d’ESCI-UPF
Xènia Costasocial media manager d’ESCI-UPF

We also recommend you