ESCI-UPF

Preparant les pràctiques: conèixer les empreses

  • 20/01/2022
  • 3 mins reading time
Pràctiques Empreses 22
A primera fila, els representants de les entitats que van participar a la sessió organitzada pel Career Service d'ESCI-UPF. / Foto: ESCI-UPF

Ahir va tenir lloc una nova sessió dirigida als alumnes de tercer del GNMI per preparar les pràctiques d’empresa. Sis entitats de diferents àmbits i sectors van explicar la seva missió i van compartir les posicions que ofereixen.

Seguint amb la línia de la setmana passada, en què els alumni van compartir la seva experiència laboral i de pràctiques, el Career Service d’ESCI-UPF va organitzar una sessió amb empreses per a què presentessin els seus projectes i donessin a conèixer les posicions obertes on podrien encaixar els estudiants del GNMI. Hi han participat sis entitats, públiques i privades, provinents de diversos sectors: ACCIÓ, Danone, Càritas, Lakmé, Payfit i el Consell General de Cambres de Catalunya.

Clàudia Auradell, consultora de la regió Orient Mitjà i Nord d’Àfrica d’ACCIÓ, va explicar com s’organitza i quins són els principals eixos de treball de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa. ACCIÓ té 40 oficines repartides arreu del món, des d’on treballen amb més de 100 països per impulsar la internacionalització, la innovació i la recerca d’inversions estrangeres per a Catalunya. Com a becaris d’ACCIÓ, els alumnes del GNMI es centrarien en l’àrea d’internacionalització. Ara mateix, hi ha vacants a les oficines d’Accra, Brussel·les, Copenhaguen, Mèxic, São Paulo, Alemanya, Singapur i els Estats Units.

Raquel Ruiz, talent acquisition & employer branding de Danone, va explicar breument el recorregut de l’empresa, nascuda fa més de 100 anys a Barcelona, i els seus compromisos amb la salut i la sostenibilitat. D’altra banda, va explicar que Danone cuida especialment la promoció del talent intern, i que més de la meitat de les seves posicions sènior i júnior estan ocupades per treballadors amb trajectòria dins l’empresa. Després de comentar els detalls de les posicions de pràctiques, Ruiz també va donar a conèixer el graduate program de Danone, una molt bona opció a considerar un cop acabada la carrera, va dir.

Luis Miguel Luna, secretari de presidència i responsable de comunicació de Càritas Catalunya, va explicar com funcionen les entitats del tercer sector i quines particularitats té una organització com Càritas. L’entitat benèfica compta amb tres àmbits d’actuació (acció social, sensibilització i denúncia). Luna va comentar quines són les opcions de col·laboració que hi ha per a un perfil com el dels estudiants del GNMI, que podrien desenvolupar tasques vinculades a les àrees de comunicació i màrqueting de la institució.

Chiara Benatti, talent manager a Lakmé, va presentar l’empresa, una companyia local però amb una forta presència internacional que té més de 25 anys de trajectòria i que es dedica al sector beauty, en particular, al desenvolupament, innovació i distribució de productes per a la cura del cabell. Benatti va explicar que la major part dels seus clients són B2B, tot i que també tenen una línia destinada al consumidor final, i que els alumnes d’ESCI-UPF interessats podrien cobrir diferents tasques dins del departament d’export, des de desenvolupament de negoci i anàlisi de mercats fins a account management.

Judit Ruiz i Álvaro Gil, talent acquisition specialists a Payfit, van explicar com la start-up s’ha obert camí en el mercat, s’ha internacionalitzat i es vol convertir en la plataforma digital de referència per a l’automatització de nòmines i gestió de recursos humans de les empreses. Payfit ja compta amb més de 6.000 clients i està previst que aquest 2022 creï més de 100 llocs de treball només a Espanya. Els dos representants de l’empresa van compartir quins són els valors de Payfit i van detallar les ofertes que poden ser interessants per als estudiants del GNMI, vinculades als departament de màrqueting i vendes.

Per últim, Micaela Santamaría, project manager de la iniciativa Enterprise Europe Network per al Consell General de Cambres de Catalunya i alumni del MCE, va explicar que la funció del consell és la de coordinar les 13 cambres de comerç catalanes i fer d’interlocutor entre aquestes i els diferents organismes de govern. Santamaría ha encoratjat als alumnes a fer les pràctiques al Consell ja que, com ha dit, ofereix una visió de 360 de graus del món empresarial i permet treballar i conèixer amb profunditat multitud de sectors.

Després de la presentació dels diferents projectes empresarials, els alumnes de tercer van poder participar a un speed job dating, on van tenir una primera presa de contacte amb les empreses que els van cridar més l’atenció i van tenir l’oportunitat de postular-se en les posicions ofertades. De totes maneres, aquells que encara no s’han decidit, encara són a temps de contactar amb aquestes i altres empreses que busquen estudiants en pràctiques a través del Career Service d’ESCI-UPF.

We also recommend you