ESCI-UPF

“Treballar de…”: les pràctiques a través de l’experiència dels alumni

  • 14/01/2022
  • 3 mins reading time
Pràctiques Alumni
L'alumni Raquel Muñoz explicant la seva experiència durant la sessió "Treballar de...". / Foto: ESCI-UPF

Dimecres va tenir lloc la sessió “Treballar de…”, organitzada pel Career Service d’ESCI-UPF. La sessió, dirigida als alumnes de tercer del GNMI, va servir perquè es fessin una idea de què suposa treballar en diferents àrees i sectors empresarials a través de l’experiència dels alumni.

Els estudiants van tenir ocasió de conèixer l’experiència de quatre alumni que van explicar en què consisteixen les seves posicions actuals, van recordar com van viure les seves pràctiques d’empresa i van donar-los alguns consells per afrontar el repte de la millor manera possible.

Mireia Ruiz. Export Area Manager a Covides
Graduada amb la promoció del 2016, va realitzar les pràctiques d’empresa en el departament de màrqueting de Millenium Baby, d’on li va agradar molt la vessant creativa de la feina. Actualment, fa 5 anys que treballa com a export, primer en la posició d’assistant i ara com a manager, a Covides, una pime cooperativa del sector vinícola.

De la seva posició, va destacar el tracte amb els clients, el contacte humà. També va explicar que el fet de treballar en una pime et permet tocar diferents àrees i conèixer l’empresa des de diferents punts de vista.

Marta Barro. Key Account Manager a Nestlé
Graduada el 2018, va fer les pràctiques en el departament de màrqueting de Coordonné. Posteriorment, va canviar les pimes per les multinacionals i va entrar en pràctiques a Nestlé, a l’àrea de màrqueting. Actualment forma part del seu Graduate Program, que, com va dir, és una bona manera d’adquirir experiència en diferents àrees de l’empresa. Fins ara, ha treballat com a trade marketing specialist i key account manager.

Barro va destacar que el Graduate Program ofereix una visió general del funcionament de l’empresa i és una bona opció per provar quines posicions encaixen més amb un mateix. Sobre els aspectes positius de treballar en una multinacional, va mencionar les possibilitats de creixement i el dinamisme que hi ha entre els diferents departaments.

Marina Lara. Market Research Analyst a Nestlé
També de la promoció del 2016, Lara treballa en l’àrea d’investigació de mercats a Nestlé. Va explicar que treballar en aquest camp premet agafar una visió de 360 graus del negoci, ja que s’està en contacte amb diferents departaments. En aquesta posició és bàsic entendre quines són les necessitats del consumidor per poder-les traslladar a noves ofertes i promocions, innovar productes i encarar les vies d’expansió del negoci.

Pel que fa a la seva experiència de pràctiques, va treballar com a manager assistant a Secartys, un clúster empresarial del sector tecnològic. Aquesta feina li va permetre adquirir noves habilitats relacionades amb el món de la tecnologia i la innovació i entrar en contacte amb pimes del sector. A més, li va servir per entendre què és el que més li agradava i cap a on encaminar el seu futur laboral.

Raquel Muñoz. Export Assistant a Quimidroga
Graduada el 2020, es va incorporar al món laboral en plena pandèmia. Actualment treballa com a export assitant a Quimidroga, una multinacional catalana del sector químic amb més de 75 anys de recorregut. De la seva feina ha destacat el contacte amb els clients, la riquesa cultural que aporta fer negocis amb altres països i les possibilitats de mobilitat dins l’empresa que ofereixen les multinacionals.

En el seu cas, va explicar que quan va començar a buscar ofertes de pràctiques es va sentir una mica perduda. En un primer moment, va acotar molt els requisits, però gràcies a l’orientació del Career Service va adonar-se que ampliar el camp de recerca també podria aportar-li aspectes positius. Finalment, va trobar una oferta que va cridar-li l’atenció: una posició a Würth en el departament de compres. Muñoz va definir aquesta experiència com a molt positiva, una etapa de la qual se’n va emportar aprenentatges molt valuosos.

 

Al llarg de la sessió, totes les alumni van coincidir en la importància d’escollir allò pel que un se sent atret i tenir en consideració el sector i la dimensió de l’empresa. També van destacar que és molt important tenir feeling amb la persona o persones amb qui treballaràs durant les pràctiques, ja que es convertiran en els teus mentors i t’ajudaran a treure el màxim partit de l’experiència.

D’altra banda, van dir als estudiants que no han de tenir por a equivocar-se ni s’han de frustar si la primera experiència laboral no s’ajusta a les seves expectatives inicials. Sempre s’aprèn de tot, i encara tenen temps per trobar el que més els agrada i on més encaixen.

Per últim, els van tranquilitzar dient que un perfil com el del GNMI va molt buscat en el món laboral i van subratllar que les ganes i l’actitud són determinants tant a l’hora de buscar feina com durant l’experiència laboral.

We also recommend you