Marketing

Entrevista a Clara Fernández, alumni GNMI

“El màrqueting digital sempre té novetats”

  • 21/10/2021
  • 2 mins reading time
Màrqueting Digital Clara Fdez
Foto: Clara Fernández

Clara Fernández, alumni del GNMI de la promoció 2017, ha enfocat la seva carrera professional a l’entorn del màrqueting digital. Treballa d’Onboarding Team Leader a Teleperformance donant suport a Google.

Clara Fernández, alumni del GNMI de la promoció 2017, es defineix com una persona audaç, resolutiva i empàtica. Encara es posa nerviosa quan recorda els exàmens sorpresa del primer curs i enyora poder veure els amics cada dia.

Va triar xinès com a idioma optatiu i valora l’intercanvi a Shenzhen com una de les millors experiències de la seva vida, “el xoc cultural va ser molt gran, però vaig tenir la sort de compartir-ho amb dues amigues d’ESCI-UPF i, passats uns dies, ja no volíem tornar”.

El tema del seu TFG va ser l’impacte de les olors al sector retail. Un projecte sobre màrqueting olfactiu que la va encaminar cap al màrqueting, tot i haver triat el perfil de Negocis a Àsia.

La seva passió, des de que era una nena, és viatjar i descobrir llocs nous. I tot i que manté la il·lusió per viatjar i veure món, actualment també parla amb passió de la seva feina d’assessoria per Google.

1. Clara, a què et dediques?

Sóc Onboarding Team Leader del mercat espanyol a Teleperformance, donant suport a Google.

Teleperformance és una multinacional dedicada a l’outsourcing i jo formo part del projecte de Google on donem el servei de solucions de màrqueting de Google Ads. Donem suport online d’una eina publicitària online.

La meva feina consisteix a liderar un equip d’especialistes en campanyes de Google Ads encarregats de donar consultoria i suport a nous clients de Google Ads. Entre les meves funcions hi ha analitzar dades, planificar i transformar les mètriques en accions perquè a escala d’equip i individual puguem aconseguir els objectius i superar les expectatives del client, Google. Per altra banda, una de les meves responsabilitats més importants és guiar i ajudar en el creixement professional de cada membre de l’equip.

2. De quina manera el GNMI et va posar en el camí cap a aquesta professió?

Una de les optatives que vaig escollir va ser Màrqueting Digital i em va interessar moltíssim. He de confessar que vaig haver d’anar a recuperació, però, tot i això, a partir d’haver descobert el sector he anat saltant per les diferents categories del màrqueting digital, com el SEO, el Social Media i finalment el món del SEM.

Reflexionant i pensant com he arribat a la meva posició actual, en el meu cas no crec que siguin tant les assignatures que vaig estudiar al GNMI, sinó els valors que vaig anar aprenent a ESCI-UPF durant els quatre anys i que he integrat en el meu dia a dia. La responsabilitat, el respecte, el compromís i l’audàcia han fet que, tot i no tenir molts anys d’experiència laboral, hagi anat escalant fins a tenir l’oportunitat i responsabilitat de liderar un equip de 13 persones.

3. Creus que l’àrea on treballes està en constant evolució? I si és així, cap on?

Sense cap dubte l’evolució és diària. El màrqueting digital sempre té novetats i la majoria de recursos es poden trobar gratuïts per poder estar sempre actualitzat.

Cada dia hi ha opcions més senzilles perquè tothom pugui estar present online sense ser un expert en màrqueting. Per exemple, la publicitat online com Google Ads ofereix campanyes bàsiques i automatitzacions perquè puguis promocionar-te amb pocs passos. A més de donar servei gratuït per ajudar en l’estratègia de màrqueting dels clients i tenir les campanyes optimitzades per aconseguir els objectius.

4. Per què creus que és important avui en dia que una empresa reforci la seva relació amb els clients?

Hi ha molta competència al mercat que pot oferir productes o serveis molt similars. L’empresa sempre ha d’escoltar per entendre què es necessita, oferir un servei o producte de qualitat, tenir una comunicació clara i transparent, i definir on es vol arribar. Aquests punts, entre altres, poden ajudar a fidelitzar el client.

5. Cap on t’agradaria dirigir la teva carrera? Com et veus d’aquí a 5 anys?

M’agradaria seguir creixent com a manager en el sector del màrqueting digital i en un entorn internacional.

6. Què recomanaries als alumnes del GNMI?

Recomanaria que no tingueu por a llançar-vos a noves oportunitats, però sobretot tant si entreu a una empresa com si empreneu un negoci, un dels valors més importants és el talent de les persones.

We also recommend you