ESCI-UPF

Ariadna Velasco, alumni GNMI

“El GNMI requereix esforç i sacrifici, però sens dubte tornaria a escollir-lo”

GNMI Alumni Ariadna Velasco
Foto: L'alumni Ariadna Velasco

La recent alumni de GNMI, Ariadna Velasco, escriu sobre com ha estat l’experiència universitària quan és a punt de començar la seva etapa professional al departament de màrqueting de Henkel, una empresa multinacional de gran consum.

Tot just ara fa quatre anys, vaig decidir apostar pel Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals (GNMI) d’ESCI-UPF perquè m’oferia la possibilitat d’adquirir coneixements empresarials des d’una vessant molt transversal. El què em va cridar més l’atenció del grau va ser l’òptica internacional a partir de la qual s’imparteixen la majoria de les assignatures. Per a mi era un aspecte d’importància cabdal, donat que avui en dia vivim en un món interconnectat en el qual les empreses i els seus treballadors organitzen la seva activitat des d’una projecció internacional. En aquest sentit, alguns dels aspectes que més vaig valorar des d’un inici van ser el fet de poder cursar moltes assignatures en anglès, la possibilitat d’estudiar un nou idioma (jo vaig triar el xinès mandarí) i l’oportunitat de dur a terme un intercanvi a Itàlia, país pel qual sempre he sentit devoció.

D’altra banda, buscava un grau que em permetés aplicar i expandir tant les meves capacitats analítiques com els meus dots creatius, pel què la possibilitat d’estudiar un grau en negocis enfocat al màrqueting em va semblar una excel·lent idea. Així doncs, ràpidament vaig descobrir que la meva passió era el màrqueting i, amb les diverses assignatures optatives relacionades, he pogut reforçar els meus coneixements en la matèria durant aquests últims anys.

Seguint aquesta idea, vaig prendre la decisió de dedicar el meu període de pràctiques curriculars al departament de màrqueting i relacions públiques de NEINVER, una multinacional amb diversos centres comercials arreu d’Europa. D’aquesta manera, vaig poder treballar durant cinc mesos en l’aplicació del pla de màrqueting de Viladecans The Style Outlets a través de la creació de campanyes, accions i promocions, i del seu posterior anàlisi.

Si hagués de definir el meu període com a estudiant del GNMI, diria que ha estat marcat per la il·lusió, el compromís i les ganes d’aprendre. Clarament, el meu pas per ESCI-UPF m’ha permès coneixe’m millor i descobrir els meus interessos professionals. Amb aquest impuls, durant els últims mesos com a estudiant, vaig iniciar amb determinació la recerca laboral amb la intenció d’incorporar-me al departament de màrqueting d’una empresa internacional.

Les darreres setmanes he tingut l’oportunitat de formar part en un procés de selecció per al departament de màrqueting i trade màrqueting de Henkel, del qual n’he resultat escollida gràcies a la transversalitat del meu perfil. D’aquesta manera, inicio amb força el meu camí dins el món laboral de la mà de Henkel, una empresa multinacional de gran consum, on durant el pròxim any se’m permetrà desenvolupar la meva carrera professional i seguir formant-me acadèmicament a través d’un màster.

Pel que fa al meu futur professional, em veig treballant a Espanya a llarg termini, ja que penso que pocs països ofereixen la qualitat de vida que ofereix el nostre país. D’altra banda, crec que en l’actualitat és possible treballar en un àmbit internacional sense marxar lluny de casa, gràcies a les noves tecnologies. Així mateix, m’agradaria treballar en el departament de màrqueting d’una empresa que impulsi el creixement personal i professional dels seus treballadors, però que sobretot lluiti per generar un impacte positiu en la societat i en el medi ambient a través de la seva activitat.

Finalment, voldria afegir que tot i que el GNMI és un grau que requereix esforç i sacrifici, sense cap mena de dubte tornaria a escollir-lo, ja que estic convençuda que a part de formar grans professionals, forma grans persones. Espero i desitjo poder mantenir el contacte amb la institució i els seus professors durant els pròxims anys i poder ser una font de suport per als futurs alumnes.

We also recommend you