ESCI-UPF

Natàlia Mas i la seva vinculació amb ESCI-UPF

  • 23/09/2021
  • 2 mins reading time
Natàlia Mas
Natàlia Mas durant la lectura de la lliçó de graduació a les promocions de 2020 i 2021 del GNMI. / Foto: ESCI-UPF

L’alumni de la promoció 2001, que va actuar com a padrina de les promocions 2020 i 2021 a l’acte de graduació del GNMI del passat dia 20 setembre, ha estat nomenada nova vocal al Patronat d’ESCI-UPF.

Natàlia Mas, actual directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i consellera delegada d’ACCIÓ, es va graduar en Comerç Internacional a ESCI-UPF el 2001 i en Administració i Direcció d’Empreses a la UPF.

Un cop graduada, va aprofundir els seus coneixements amb un màster en Economia Europea pel Col·legi d’Europa de Bruges (Bèlgica) i un màster en Política Econòmica per la Universitat de Columbia (EUA), així com amb un postgrau en Llengua i Civilització Xinesa per l’Escola d’Estudis de l’Àsia Oriental (UPF).

Al llarg de la seva trajectòria professional ha treballat en diversos àmbits sectorials, tot i que ha estat especialment lligada al món de les finances internacionals. Entre d’altres, ha treballat al Banc Central Europeu a Frankfurt i com a consultora del Banc Mundial a Washington.

Després de gairebé 15 anys vivint a l’estranger, Mas va acceptar tornar a Catalunya, on ha ocupat diferents càrrecs institucionals. Ha estat directora d’Anàlisi Econòmica al Departament de Vicepresidència i al d’Economia i Hisenda; secretària d’Acció Exterior i de la Unió Europea al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; secretària de Finances Públiques; i, des del juny passat, directora general d’Indústria del Departament d’Empresa i Treball.

D’altra banda, aquest setembre Mas s’ha estrenat en el càrrec de consellera delegada d’ACCIÓ i ha reforçat la seva vinculació amb la seva alma mater, primer actuant com a padrina de les promocions 2020 i 2021 del GNMI i també com a nova vocal del Patronat d’ESCI-UPF en representació de la Generalitat de Catalunya.

“Un moment d’oportunitats”

Durant la seva lliçó magistral a l’acte acadèmic de graduació, Natàlia Mas va rememorar el seu pas per ESCI-UPF i va recordar als alumnes que l’etapa universitària és una etapa única i que marcarà profundament la trajectòria personal de cadascun d’ells.

La directora general d’Indústria també va esperonar els graduats dient-los que són l’exemple de talent que necessita el nostre país i els va aconsellar que d’ara endavant ni es posin límits ni es marquin una determinada trajectòria, sinó que aprofitin el coneixement adquirit a ESCI-UPF com a trampolí per explorar les oportunitats professionals que més els motivin. Així mateix, els va animar a superar les dificultats que s’aniran trobant al llarg del camí amb perseverança, resiliència i optimisme.

En la segona part del seu discurs, Natàlia Mas va parlar de les oportunitats que s’obren en el context actual, un moment de cruïlla i de grans reptes, en el qual cal intentar ser actors del canvi. D’entre aquests grans reptes, Mas va mencionar la digitalització i l’economia verda i la crisi climàtica.

D’altra banda, també va subratllar la importància de saber veure les oportunitats i aprofitar-les. El context de la COVID-19 ha mostrat les febleses del nostre model productiu i la necessitat de reinventar-lo i, en aquest sentit, és més necessari que mai reforçar la indústria del nostre país i donar un impuls de la internacionalització de les empreses, una tasca en què els graduats del GNMI tindran un paper clau.

Al final de la lliçó de graduació, Natàlia Mas va fer referència a la necessitat de treballar plegats per afrontar els reptes que se’ns presenten com societat. Des d’ESCI-UPF, estem contents de poder-ho fer comptant amb la presència de Natàlia Mas en el Patronat de la universitat.

We also recommend you