Business

Dades de Comertia del retail a gener 2021

  • 02/03/2021
  • 1 min reading time
Comertia Retail Gener 2021
Foto: Crónica Global (EP)

Comertia és l’associació catalana de l’empresa familiar del retail i tot just acaba de fer públiques les dades del mes gener de 2021 de les empreses associades. Està clar que l’impacte de la pandèmia i de les mesures preses per evitar contagis han suposat un impacte devastador per al retail.

Si s’analitzen les dades del mes de gener per sectors, es veu que l’alimentació bàsica ha crescut un 12,5%, però és l’excepció. La resta de sectors ha tingut fortes caigudes, les més importants de les quals han estat les de la restauració amb un -57,8%, l’oci i cultura amb un -57,2%, l’alimentació no bàsica amb un -38,2% i la moda amb un -35,5%. És a dir que les vendes han caigut un 29,5% respecte el gener de 2020, però si traiem les dades de l’alimentació bàsica la caiguda del gener de 2021 és d’un 33,8%.

Altres dades impactants són les que mostren com el 80% de les empreses de Comertia ha tingut un descens de les vendes al gener i el 61% té part de la plantilla en ERTO. No és d’estranyar si pensem que portem 11 mesos de vendes negatives.

Les empreses associades a Comertia, excepte les d’oci i cultura i altres serveis com les benzineres, per raons òbvies, han augmentat les vendes online amb un creixement del 108,2% de mitjana.

És rellevant també, com es desprèn d’aquest estudi, que el 59% dels empresaris no confia en els polítics ni tampoc que les recents eleccions catalanes ajudin a millorar la gestió econòmica, social i sanitària.

Finalment, les empreses de Comertia es plantegen, de cara al 2021 i en aquest ordre de més a menys important, la inversió i el creixement online, la reinvenció i cerca de noves oportunitats, l’expansió amb botigues físiques, la recapitalització, el tancament o reducció d’establiments. És una espurna d’esperança veure que cap de les empreses pensa en el tancament com una opció per aquest any que comencem.

We also recommend you