Joan Ribas, professor del GNMI, escriu al Diario de Ibiza un article d’opinió on retrata el moment actual, que no sembla gaire encoratjador.
El final de l’estiu i la tornada a “la normalitat” són sempre un bon moment per fer balanç i fer-se propòsits de cara al nou curs. Aquest any 2020, l’any de la COVID-19 i el coronavirus, és més necessari que mai fer aquest exercici.
Joan Ribas parla de quatre aspectes rellevants que marquen el present, però també com poden ser els propers mesos. Primer hi ha l’actitud individual amb què encarem el repte dels contagis. No sembla, segons el professor, que tothom sigui conscient del què estem vivint i de la responsabilitat que tots tenim. En segon lloc parla de l’impacte econòmic i de l’augment de l’atur. Un tercer aspecte és la incertesa de la recuperació que passa pels crèdits europeus i les condicions lligades a aquests préstecs. I finalment, queda l’aspecte polític que Joan Ribas tampoc veu clar. Només cal fixar-se en l’episodi que hem viscut amb la monarquia i que Ribas defineix amb aquestes paraules “Espanya és un exemple paradigmàtic de país amb una democràcia primeta i corcada” on la gent desconfia dels polítics que són corruptes i es mouen per interessos personals, mentre els polítics desconfien de la gent que consideren immadura i poc capaç per prendre decisions.
Davant aquesta fotografia realista i poc engrescadora, ens cal començar a prendre mesures, individuals i col·lectives, per encarar el futur amb optimisme mirar endavant.
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Un any més, ESCI-UPF aposta per plasmar el curs acadèmic a través de la veu d’artistes plàstics que s’inspiren en la universitat per crear una estampa institucional. Enguany, l’artista encarregada de representar el curs 2022-2023 ha estat l’escocesa Jo Milne.
Leave a message