ESCI-UPF

Una fotografia del moment actual

  • 09/09/2020
  • 1 min reading time
Fotografia moment actual
Foto: Pixabay (athree23)

Joan Ribas, professor del GNMI, escriu al Diario de Ibiza un article d’opinió on retrata el moment actual, que no sembla gaire encoratjador.

El final de l’estiu i la tornada a “la normalitat” són sempre un bon moment per fer balanç i fer-se propòsits de cara al nou curs. Aquest any 2020, l’any de la COVID-19 i el coronavirus, és més necessari que mai fer aquest exercici.

Joan Ribas parla de quatre aspectes rellevants que marquen el present, però també com poden ser els propers mesos. Primer hi ha l’actitud individual amb què encarem el repte dels contagis. No sembla, segons el professor, que tothom sigui conscient del què estem vivint i de la responsabilitat que tots tenim. En segon lloc parla de l’impacte econòmic i de l’augment de l’atur. Un tercer aspecte és la incertesa de la recuperació que passa pels crèdits europeus i les condicions lligades a aquests préstecs. I finalment, queda l’aspecte polític que Joan Ribas tampoc veu clar. Només cal fixar-se en l’episodi que hem viscut amb la monarquia i que Ribas defineix amb aquestes paraules “Espanya és un exemple paradigmàtic de país amb una democràcia primeta i corcada” on la gent desconfia dels polítics que són corruptes i es mouen per interessos personals, mentre els polítics desconfien de la gent que consideren immadura i poc capaç per prendre decisions.

Davant aquesta fotografia realista i poc engrescadora, ens cal començar a prendre mesures, individuals i col·lectives, per encarar el futur amb optimisme mirar endavant.

We also recommend you