ESCI-UPF

L’educació en perill en la desescalada

  • 28/05/2020
  • 1 min reading time
Educació desescalada
Foto: Wikimedia Commons (Ferramagu)

Les sorpreses en aquesta fase de desconfinament són un fet i les regulacions del govern no sempre semblen adequades, però sempre responen a algun interès. Si bé les autoritats mostren preocupació per tornar a la normalitat en l’activitat esportiva o l’accés a les platges, sobre reprendre l’educació a les aules només hi ha silenci.

Així ho explica Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, en un article al diari ARA. L’obertura de portes dels centres educatius es fa de forma independent a cada comunitat autònoma i, a Catalunya, s’esperen canvis un cop iniciada la fase 2. Tanmateix els resultats de les enquestes mostren desinterès per part de la societat sobre la tornada a les escoles i, sobretot, a les universitats.

Tot i l’esperat moment de tornar els fills a les escoles o els universitaris poder fer classes i exàmens presencials, les respostes apunten tot el contrari. Segons Carreras, és senyal que ha funcionat la formació en línia, però també l’adaptació al confinament, on la ciutadania només respon amb immediatesa a l’accés de terrasses i platges. Mentrestant, a la resta de països europeus, s’està prioritzant el retorn a les aules de forma més segura, lluny de la nostra realitat.

És difícil no reaccionar així amb el nostre clima mediterrani, però potser ens hauria de preocupar l’educació formativa, que s’ha de seguir cultivant. Però, quin tipus de por ens fa reaccionar així? Som conscients que ens juguem el futur personal i col·lectiu?, apunta Carreras.

We also recommend you