ESCI-UPF

Sant Jordi confinat

Els profes i personal d’ESCI-UPF recomanen llibres (5)

  • 24/04/2020
  • 3 mins reading time
llibres sant jordi 5
Foto: El Nacional.cat

El coronavirus farà que aquest Sant Jordi sigui diferent, molt diferent. Lluny de les aglomeracions del centre de la ciutat, amb roses virtuals i sense olor... però la COVID-19 no ens pot prendre la lectura! Aprofitem un dels plaers que aquest confinament no ens ha tret.

Rosa Colomé (professora GNMI)

El ocho, Katherine Neville

En la meva etapa d’estudiant universitària a la UPF, intentava aprofitar els estius per desconnectar i una de les formes era llegir novel·les que “m’enganxessin”. Trobar aquelles novel·les que vols seguir llegint perquè vols saber què passarà al següent capítol (una mica com les sèries d’avui en dia). El ocho és una d’aquestes novel·les. La novel·la presenta un enigma històric a resoldre: trobar un llegendari tauler d’escacs que va pertànyer a Carlemany. El què enganxa de la novel·la és que l’enigma es resol a través de dos moments temporals totalment diferents: l’actualitat i l’època de la Revolució francesa. Alterna les dues èpoques en els diferents capítols i això fa que la novel·la sigui molt dinàmica i emocionant. Molts bons records del llibre i de l’etapa d’estudiant!

Mireia Artigot (professora GNMI)

Tu no ets una mare com les altres, Angelika Schrobsdorff

És un llibre que a través de la vida d’una mare explicada per la seva filla podem viure la història d’Europa del segle XX, l’amor, la duresa de la guerra, la sempre difícil relació entre mares i filles, en definitiva, la vida. És un llibre molt dur i a la vegada molt bell que explica la vida intensa, plàcida, rica i dura d’una dona que va voler VIURE.

Nacho Dualde (gerente ESCI-UPF)

Dune, Frank Herbert

Es verdad que primero vi la película de David Lynch, pero después me leí y el libro y el resto de la saga. Soy un apasionado de la ciencia ficción y, en este caso en concreto, también habla del peligro de las religiones y de los mesías, aspectos que siempre me han llamado la atención.

Pelayo Corella (professor GNMI)

Pastoral americana, de Philip Roth

Per a mi, un dels grans autors de la seva generació. Recentment mort, Roth mai va aconseguir el que molts crítics van creure que un dia guanyaria: el Nobel de Literatura. En qualsevol cas, poc importa aquest premi tenint en compte el seu llegat. Aquest llibre, en particular, és un recorregut per la història recent dels EUA des de la seva Newark natal: des dels convulsos anys 60, fins a finals dels 90, que és quan es va publicar aquesta fantàstica novel·la. El millor, al meu entendre, dues coses: com retrata aquells anys seixanta, turbulents i de ruptura generacional i com tots, d’alguna manera, som hostatges dels nostres actes. I és que la història sempre passa factura.

Domingo Cabeza (profesor MCE)

Trilogía de Marco Ulpio Trajano, Santiago Posteguillo 

El motivo por el que me gusta este libro… puro nacionalismo independentista atrofiado. Por una Hispalis libre.

Daniel Venteo (professor MRI)

Aprender a cambiar con Mindfulness, Andrés Martín Asuero

És un llibre molt adequat pels temps que estem vivint actualment, sobretot perquè ajuda a situar-te en un nou context personal i empresarial, perquè pot ajudar als estudiants a afrontar el seu futur i perquè per gestionar millor el teu entorn nou, has de saber gestionar-te millor tu mateix. En definitiva, un llibre de capçalera.

Anna Frigola (Formació contínua)

Una educació, Tara Westover

És una biografia d’una jove nascuda a Idaho en el si d’una família mormona. A través de la seva avidesa per conèixer i formar-se, aconsegueix sortir d’un món que maleeix l’educació escolar i universitària. Ens endinsa en la introspectiva d’una infància poc convencional i ens descobreix fins a on ens porta l’autosuperació. Ens recorda la importància de l’educació com a pilar fonamental per aconseguir les nostres metes i trencar amb les estructures de pensament preestablertes. Dóna un missatge poderós de positivisme per als sectors socials més desafavorits.

Xavier Vives (Career Service)

La noche nos alumbrará, Alex Pler

Este libro para mí ha sido una pequeño descubrimiento que me recomendó mi pareja. Es una inyección de optimismo, frases inspiradoras, reseñas de música, libros y películas. Una serie de experiencias en las que nos podemos ver reflejados. Son 196 historias que las puedes estructurar a tu gusto, sin seguir un orden cronológico. Fácil y rápido de leer.

Lídia Torra (professora GNMI)

Història de San Michele, Alex Munthe

Alex Munthe (1857-1949), metge suec format a París. Humanista, assagista, metge internista i psiquiatre, destaca pel gran coneixement de la naturalesa humana, la qual observa i dissecciona a cada full de la seva obra magna, la Història de San Michele. Munthe descriu un minuciós retrat de la societat que l’envolta, ja sigui a París, tractant amb gran poder de suggestió malalties psíquiques que trasbalsen membres de l’alta societat, o curant amb vocació exemplar nens dels barris més humils de la capital francesa. Munthe, viatger curiós, va viure a Montpeller, Roma i Nàpols, assistint sense desmai als malalts afectats per la terrible epidèmia de còlera (1884), en la qual va desaparèixer més de la meitat de la població. La Història de San Michele és, per damunt de tot, una oda a la vida, emmarcada en la gran bellesa de la vila San Michele, ubicada a l’illa de Capri.

We also recommend you