ESCI-UPF

Sant Jordi confinat

Els profes i personal d’ESCI-UPF recomanen llibres (4)

  • 23/04/2020
  • 2 mins reading time
Llibres sant jordi
Foto: Cadena Ser

El coronavirus farà que aquest Sant Jordi sigui diferent, molt diferent. Lluny de les aglomeracions del centre de la ciutat, amb roses virtuals i sense olor... però la COVID-19 no ens pot prendre la lectura! Aprofitem un dels plaers que aquest confinament no ens ha tret.

Xavier Fornt (professor MCE)

Memorias, Jean Monnet

En aquests moments en què Europa trontolla, és impressionant veure la claredat d’idees d’aquest home, un dels “Pares d’Europa”. Abans de començar el llibre diu “No coaligamos Estados, unimos hombres”.

Silvia Bach (professora MRI)

Radical Candor, Kim Scott

És un llibre d’una autora amb moltíssima experiència a empreses com Apple, Google, Youtube, etc. Que accepta i assimila molt bé els fracassos i errors que ha tingut a la vida i t’ensenya a través d’aquest llibre, d’una manera molt pràctica, a ser un líder carismàtic i potent, però just amb les persones. Radical candor és una manera molt directa, efectiva i encoratjadora de donar feedback a totes les persones que tens a l’entorn, sense por, amb intel·ligència emocional.

Íngrid Castells (professora MRI)

Olive Kitteridge, Elizabeth Strout

És un llibre que em va agradar per diferents raons: sobretot em va sorprendre la seva protagonista, al llarg del llibre un mateix va canviant la seva opinió i els sentiments vers aquest personatge: incomprensió, ràbia, empatia, afecte… També ens descobreix que els petits secrets estan per tot arreu i que aquests fets amagats configuren el caràcter de les persones i la seva forma de relacionar-se. Descriu com és una petita comunitat dels Estats Units. Aquest país no és només New York, Los Angeles o Boston i ens permet conèixer altres realitats, igual o encara més interessants. Després se’n va rodar una mini-sèrie, força semblant al llibre, però recomano sens dubte llegir-lo per les descripcions de la societat i els detalls de la personalitat dels personatges. Fa un parell d’anys vaig poder conèixer l’autora a una llibreria de Barcelona i molts dels presents vam poder compartir amb ella que a la nostra vida també tenim “moments Olive”.

Akiko Imoto (profesora GNMI)

Los sables, Yukio Mishima

Es uno de los libros de literatura japonesa que traduje al español y el único que se ha convertido en formato de bolsillo. (Es decir, ha tenido éxito de ventas). Hay siete relatos cortos. El mundo de los relatos es Japón a mediados de siglo XX. La ideología de Mishima fue muy especial, pero también tiene algo común con la mentalidad del pueblo japonés.

Andreu March (professor MRI)

Mejorar los resultados de tu tienda depende de ti, Silvia Bach

Aquest llibre de la Silvia Bach m’ha agradat perquè és una bona introducció als KPI i a la gestió del punt de venda, et permet endinsar-te al món del retail i conèixer aquests indicadors per tal d’aconseguir els resultats desitjats. Aquesta lectura et fa sentir especialista i et fa entendre aquests conceptes d’una forma senzilla, per tal de reforçar el discurs i incloure tecnicismes amb total coneixement de causa. Té un discurs motivador i fa venir ganes de creure en tu i començar a treballar.

Ma. Ángeles Ruiz (professora GNMI)

El quadern gris, Josep Pla

Aquest dietari autobiogràfic relata de forma magistral l’entorn cultural de la Barcelona de l’època i fa un retrat costumista de Palafrugell. L’entorn a l’inici del quadern té similituds amb l’època actual: un jove estudiant retirat a Palafrugell per la pandèmia de la grip. Llegint l’obra es constata la vigència de sentiments i vivències en temps difícils, malgrat la diferència en les èpoques, així com l’oportunitat que sorgeix en aquestes situacions de refermar la pròpia identitat.

Helena Boltà (professora BDBI)

Sense notícies de Gurb, Eduardo Mendoza

És clàssic gairebé. En el seu moment em va agradar molt i tinc records de riure molt. Ara no fa gaire el vam recuperar a casa, per veure si el fill gran de 9 anys el llegia, i tornant a llegir-ne fragments, la comèdia i les situacions rocambolesques que s’hi descriuen encara em van fer passar bones estones desconnectant una mica de tot. Les situacions són molt surrealistes i inversemblants, ideals per això de desconnectar una estona. Una lectura molt fàcil i curta.

Jordi Puig (professor GNMI)

La sombra del viento, Carlos Ruiz Zafón

Vaig llegir per primera vegada aquest llibre, seguint una recomanació d’un amic, el 2003 i quan ja portava 15 edicions, en 2 dies. Anys després, aquest cop en anglès (The shadow of the wind), vaig disfrutar molt rellegint aquesta novel·la, essencialment d’intriga i misteri, ambientada a la Barcelona de la primera meitat del segle XX que, amb barreja de subgèneres, ens entrellaça diferents trames mantenint en tot moment un ritme trepidant. Qui quedi amb ganes de més, apuntar que l’autor va continuar amb 3 seqüeles, independents, però amb vincles amb la primera, molt recomanables també.

We also recommend you