ESCI-UPF

Sant Jordi confinat

Els alumnes d’ESCI-UPF també recomanen llibres

  • 23/04/2020
  • 4 mins reading time
Sant Jordi alumnes
D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Laia Hoyos, Clara Mei Pascual, Paula Balcells, Abigail Asmah, Laia Mugliston, Xavier Trilla, Javier Moreno, Sara Polo i Eduardo Puigcarbó. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Si aquesta setmana els professors i personal d’ESCI-UPF ens han fet recomanacions dels seus llibres favorits, ara arriba el torn als alumnes. Avui, dia de Sant Jordi, alumnes del GNMI i del BDBI comparteixen les lectures que més els han agradat.

Xavier Trilla (1r GNMI)

El regal de la comunicació, Sebastià Serrano

Aquest és un llibre que mostra l’abast de la comunicació (definida en ell com “la flor”), concepte que es veu entrellaçat amb termes com el de comunitat, valors o coneixement. L’autor aconsegueix, a través de les paraules, crear una experiència literària de caràcter íntim i introspectiu, la qual recorre i posa en valor cadascun dels nostres sentits. M’agrada el fet que les reflexions plantejades permeten fer-me meva aquesta lectura: per la manera d’entendre-la, gaudir-ne o fins i tot d’interactuar-hi. I sí, interactuar…

Paula Balcells (3r BDBI)

The Gene: An Intimate History, Siddhartha Mukherjee

Vaig llegir-me aquest llibre l’estiu abans de començar la carrera i, tot i no tenir grans coneixements de genètica, em va captivar la forma en què l’autor narra la història del gen, des de Mendel fins a l’actualitat, incloent reflexions, implicacions i perspectives de futur dels avenços en aquest camp. El llibre és una combinació de la ciència, la història i la influència de la genètica, explicat d’una forma entenedora i amb un toc personal. Tot i que uns coneixements bàsics de biologia poden agilitzar la lectura, el recomano a tothom qui estigui interessat en saber una mica més sobre aquesta part de nosaltres.

Javier Moreno (3r GNMI)

Riña de Gatos (Madrid 1936), Eduardo Mendoza

Esta novela histórica narra hechos de algunos personajes de nuestra historia (como, por ejemplo, el líder del partido político Falange Española, Primo de Rivera), en un contexto de plena represión republicana en la capital. A nivel personal, me gustan las novelas históricas que además contienen episodios de acción y aventuras. Dicha novela juega con la aparición de más personajes históricos relevantes. A pesar de que sea sobre todo ficción, contiene elementos de realidad protagonizados por personajes con profundidad psicológica, con los que puedes conectar y vivir su historia desde una perspectiva apasionante.

Laia Mugliston (4t GNMI)

Residuo cero en casa, Bea Johnson

Crec que és important que prenguem consciència de l’impacte que tenen en el medi els nostres hàbits de consum. El llibre explica de forma entretinguda com podem fer la transició cap a un estil de vida més sostenible, cadascú en la mesura que pugui. A més, aporta idees, suggeriments i alternatives als productes que utilitzem habitualment per una versió eco-friendly.

Laia Hoyos (2n GNMI)

En defensa d’Afrodita: “contra la cultura de la monogàmia”, Laia Vidal, Laia Estrada, Serena, Crimethinc, Ricardo Coler, Na Pai, Marcel Balover, Marisela Montegamia, Blanca Callthefuture i Ál Cano Santana

En defensa d’Afrodita és un recull de textos que parlen sobre la deconstrucció de la cultura monògama, dividint una primera part en un anàlisi teòric sobre com la monogàmia influeix en les nostres vides i les problemàtiques que se’n generen, i la segona una part pràctica i alternatives a la monogàmia. Pretén que ens qüestionem com gestionem les nostres relacions, i m’ha agradat molt perquè és vertaderament un xoc i un repte com gestionar i deconstruir tot allò que hem après, que ens han ensenyat. Crec fermament que aquest tipus de lectures s’haurien d’impartir en els centres educatius com a matèria educativa en termes de gènere, diversitat sexual, diversitat i relacions i llibertat emocional.

Abigail Asmah (1r GNMI)

Mírame y dispara, Alessandra Neymar

Aquest és el primer llibre de la saga “Bajo el cielo púrpura de Roma”. Ho té tot: acció, drama i l’element essencial, amor. Aquest llibre sobre la mafia italiana i l’amor prohibit va captar la meva atenció des del primer moment i ha estat l’únic que m’ha fet gaudir, però també sofrir moltíssim a la mateixa vegada. Recomano llegir-lo a tothom i ara que teniu temps, encara més!

Clara Mei Pascual (2n GNMI)

Becoming, Michelle Obama

És un llibre inspirador, interessant i empoderador. T’ensenya que és igual el teu origen, si t’esforces i hi poses ganes, pots aconseguir el que et proposis. La forma en què està escrit, dóna sensació d’honestedat i sents a l’autora, Michelle Obama, molt propera. Una de les coses que he après amb aquest llibre és que per molt petites que creiem que són les accions que realitzem, sempre influïm a les persones més properes a nosaltres.

Carla Pujol-Xicoy (MRI)

Las siete hermanas – La historia de Maya, Lucinda Riley

Me ha enganchado desde el principio. Me ha transportado a diferentes países y épocas y me ha sorprendido hasta el final.

Sara Polo (2n GNMI)

The 5AM Club, Robin Sharma

Robin Sharma planteja, a través d’una història de dos personatges que són convidats per un milionari a visitar la seva luxosa illa, un nou mètode per encarar els dies i fer que aquests siguin molt més productius. El fil conductor fa seguir la trama del llibre en tot moment, alhora que el lector adquireix conceptes per aplicar a la seva rutina quotidiana, ja que el patró de treball que s’estableix a les primeres hores del matí determinarà la resta del dia. Sharma és capaç de fer qüestionar al lector el seu estil de vida, animant-lo a incorporar l’autodisciplina i l’exigència personal al seu quotidià. The 5AM Club és un llibre que s’ha de mirar amb ulls nus per a intentar adaptar a cada cas concret les diferents tècniques proposades per augmentar la productivitat individual. Es un must per a qualsevol emprenedor!

Eduardo Puigcarbó (4t GNMI)

The Start-Up J Curve, Howard Love

Aquest llibre m’ha agradat ja que és un must read per a qualsevol persona que vulgui començar la seva pròpia empresa i emprendre. L’emprenedor Howard Love dóna consells basats en la seva experiència i el que s’ha de fer a cada etapa de la creació d’una empresa. Aquest llibre és perfecte per alumnes de GNMI, ja que explica detalladament com utilitzar els coneixements adquirits durant la carrera i aplicar-los a la vida real.

David Castella (MCE)

El alquimista, Paulo Coelho 

Libro introspectivo. Me lo he leído dos veces en dos momentos diferentes de mi vida y los pensamientos que he tenido han sido diferentes. Sigue la línea de Paulo Coelho, a través de un viaje a Egipto, el lector puede identificar este viaje como su vida y tener diferentes lecturas en los momentos en que el protagonista toma decisiones. Además, se mezcla con líneas de espiritualidad y viajes, con lo que puede aportar conocimiento y llevar al lector a hacer cierta introspección.

We also recommend you