ESCI-UPF

Les recomanacions de la setmana

L’agenda per combatre el coronavirus

  • 13/03/2020
  • 2 mins reading time
Agenda coronavirus
Foto: Shutterstock (Kantapit Tanadkarn)

L’epidèmia de coronavirus farà que aquest cap de setmana sigui molt més tranquil pel que fa a esdeveniments culturals (bona part de les activitats han sigut cancel·lades) i, per tant, us portem una agenda amb propostes per combatre l’avorriment sense necessitat de moure-us de casa.

El final d’aquesta setmana té regust de pel·lícula apocalíptica: exàmens, coronavirus i, per acabar-ho d’arrodonir, divendres i 13. Sense caure en el pànic generalitzat, però amb la idea de contenir al màxim la difusió del virus, l’agenda d’aquesta setmana és molt diferent a la que esteu acostumats. Per això, els plans que us proposem són els següents:

Pel·lícules i sèries. Les sales de cine, ara per ara, seguiran obertes però amb la reducció d’un terç del seu aforament. De totes maneres, com que és millor no jugar-se-la, el què us recomanem és peli (o sèrie), sofà i manta. Entre les novetats que trobareu a les plataformes de vídeo en streaming hi ha les pel·lícules de Miyazaki (com Mi vecino Totoro o El viaje de Chihiro) i les noves temporades d’Élite o Vikings a Netflix i Guerra Mundial Z o la tercera temporada de Westworld a HBO. A més, també trobareu una bona selecció de pel·lícules Amazon Prime Video i a Filmin, que ha preparat una llista especial per superar la quarantena amb un bon bol de crispetes.

Música. Com que les grans sales de concerts de la ciutat (com Apolo o Razzmatazz) han hagut de tancar les seves portes, no tenim altre remei que recomanar-vos serveis de música en streaming. A banda de Spotify, sapigueu que podeu descobrir música d’alta qualitat a Soundcloud, Tidal i Qobuz. D’altra banda, també podeu trobar un bon grapat de podcasts que us ajudaran a passar l’estona com el de La Vida Moderna, La Sotana o Gent de Merda.

Activitats. No és recomanable passejar-se per llocs on es pugui aglomerar la gent. Així doncs, us proposem alternatives.

Tot i que a partir d’avui mateix no hi ha classes a les universitats, tal com indica el pla de contingència es preveu que els exàmens es puguin celebrar en remot. Això vol dir que, com segurament ja teníeu previst fer aquest cap de setmana, us tocarà fer colzes.

Si en algun moment de l’estudi us canseu de mirar apunts i diapositives de Powerpoint, també teniu altres opcions. La primera és la lectura. No cal que agafeu el primer totxo que trobeu a la prestatgeria, però és un bon moment per recuperar els llibres que fa temps que teniu a la pila de pendents i dels que, probablement, ni recordeu els títols.

Una altra alternativa és rescatar els jocs de taula: des dels clàssics com l’oca i el parxís, passant pel Monopoly, el Trivial o el Dixit. Els jocs de cartes també us poden ajudar a passar les hores mortes. Ja siguin les cartes de la baralla espanyola, les del pòquer o les de l’UNO, totes són bones per desconnectar o, si sou dels què us agrada jugar fort, guanyar alguns calerons.

Per últim també us poden salvar els videojocs. Segons les vostres preferències, us podeu decantar per moltes opcions: els d’estratègia com el LOL (League of Legends) o el Fortnite, els d’esports com el FIFA o d’altres més mítics com Assassin’s Creed, Super Mario Kart o Grand Theft Auto.

Bon cap de setmana i seguiu les recomanacions per prevenir el contagi del coronavirus!

We also recommend you