ESCI-UPF

Premis de pràctiques 2019 del GNMI

  • 04/03/2020
  • 1 min reading time
Premis de pràctiques GNMI 2019
Les nou alumnes del GNMI que han rebut el premi de pràctiques juntament amb Marta Segura, cap d'estudis del GNMI; Rosa Colomé, directora del Career Service; i Albert Carreras, director d'ESCI-UPF. Foto: Arxiu ESCI-UPF

Les pràctiques en empresa a ESCI-UPF són, a diferència d’altres universitats, una assignatura obligatòria amb un pes específic considerable. En el cas del GNMI, són 20 ECTS que s’han de cursar l’últim trimestre del 3r curs.

Ja fa 25 anys que ESCI-UPF va arrencar un projecte universitari que a dia d’avui està més que consolidat. Bona part d’aquest èxit es deu a l’obligatorietat de les pràctiques en empresa, una assignatura que aporta als estudiants una experiència real per a la qual també se’ls forma. Aquesta proximitat entre el món acadèmic i el món laboral dóna als nostres alumnes un perfil molt interessant per a les empreses.

Encara que les pràctiques són una assignatura, en cap cas es tracta d’una simulació. Els estudiants viuen des del principi el que significa treballar: aplicar a una oferta de feina, viure un procés de selecció (on poden ser acceptats o rebutjats), treballar en una empresa a jornada completa (amb tot el que això significa: reunions, informes, treball en equip, respecte a les jerarquies…). Es tracta d’una experiència professional que, més enllà d’ampliar el seu CV, els transmet la cultura d’empresa.

Les pràctiques obligatòries es duen a terme durant els mesos d’abril a juny del 3r curs del GNMI. Això no és casual, ja que molts dels alumnes allarguen el període de pràctiques durant els mesos d’estiu i n’hi ha d’altres que decideixen seguir fent pràctiques durant el darrer curs del grau, en aquests casos a mitja jornada per a poder compaginar-ho amb les classes.

El pes d’aquesta experiència es reflecteix en el treball que cada alumne fa un cop acabat el període de pràctiques obligatòries i l’informe que elabora el tutor de cada empresa valorant la feina realitzada pels estudiants. Aquests documents reflecteixen, no només les tasques realitzades i l’aprenentatge específic, sinó la maduresa que s’ha adquirit.

Per reconèixer aquest aprenentatge i l’excel·lència en l’esforç realitzat, ESCI-UPF atorga cada any els premis a les millors pràctiques que, en l’edició de 2019, han recaigut en Raquel Muñoz, Ariadna Nieto i Paula Segarra. El premi consisteix en un vídeo que mostrarà la seva trajectòria com a estudiants i també durant les pràctiques.

També han rebut una menció especial i han vist reconeguda la seva vàlua, les alumnes Jana Arimany, Aida Caballer, Mercè Capell, Ariadna Chamorro, Judith Massagué i Alba Montoya.

La directora del Servei de Carreres, Rosa Colomé, ha volgut puntualitzar que els criteris per atorgar aquests premis han estat quantitatius (treure una nota superior a 9,6) i qualitatius, vinculats a valors com el compromís, l’honestedat, la responsabilitat o el rigor, entre d’altres. A més ha volgut destacar el motiu individual pel què cadascuna d’aquestes alumnes han estat reconegudes.

L’acte s’ha tancat amb les paraules d’Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, fent una distinció col·lectiva a les estudiants que han tret “unes notes estrepitosament altes” i felicitant-les per “les millors trajectòries de pràctiques”. Totes elles rebran, a més del diploma que certifica l’excel·lència en les seves pràctiques, una carta de recomanació d’ESCI-UPF personalitzada.

We also recommend you