Bioinformatics ESCI-UPF

La gestió de dades, necessitat de la salut del futur

  • 28/02/2020
  • 1 min reading time
Dades Bioinformàtica
Ana Ripoll a la V Jornada "El futur de les competències professionals a Catalunya". / Foto: Arxiu ESCI-UPF

El passat dijous 27 es va celebrar a l’Auditori del Palau de la Generalitat la V Jornada “El futur de les competències professionals a Catalunya”, jornades organitzades per tal d’anticipar quines seran les competències que es requerirà al món laboral a Catalunya l’any 2030.

La presidenta de Bioinformatics Barcelona i Catedràtica d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors a la UAB, Ana Ripoll, va formar part d’una de les taules rodones sobre el futur de les competències professionals. Amb ella també hi participaven Josué Sallent, director de la Fundació TIC Social; Josep M. Tormos, director de Recerca i Innovació de l’Institut Guttman i Montse Blanes, directora de l’Institut Bonanova FP Sanitària. Tots quatre van coincidir en la necessitat real i urgent de poder formar en competències digitals i de gestió de dades als professionals de l’entorn Salut.

Ana Ripoll va recalcar la importància de la gestió de les dades generades per tal de poder oferir una medicina personalitzada, per exemple, subministrant a cada pacient la dosi exacta de medicació i al precís moment per maximitzar-ne l’eficàcia.  Ripoll, a més, va insistir en la imperiosa necessitat de compartir aquestes dades, d’integrar-les i de com la bioinformàtica pot donar resposta a aquesta necessitat.

En aquests sentit, una bona mostra de la necessitat d’aquests professionals és que la primera promoció del Grau en Bioinformàtica es va graduar el juliol passat amb un 100% d’ocupació. La professora Ripoll va acabar la seva intervenció dient que vivim en plena Revolució Tecnològica, i que això només és el principi.

We also recommend you