LCA4Climate

Tips Sostenibles

8 idees senzilles per a una oficina més sostenible

  • 26/02/2020
  • 1 min reading time
8 idees senzilles per a una oficina més sostenible
Foto: Shutterstock.com

Vols implementar pràctiques sostenibles per ser més eficient, estalviar diners i contribuir a reduir l’impacte ambiental a la teva oficina? Et proposem vuit idees senzilles per a una oficina més sostenible.

1. Elimina els gots o tasses d’un sol ús: 8 hores d’oficina poden donar per molts gots d’aigua i, pot ser, encara més tasses de cafè. Per evitar generar residus innecessaris: substitueix els gots o les tasses d’un sol ús per la teva pròpia ampolla i tassa reutilitzable a l’oficina.

2. Consumeix cafè sostenible: A més, si vols consumir cafè d’una manera més justa i sostenible, escull una opció de comerç just ecològic i sostenible tant socialment com mediambientalment. Aquesta també és una forma de generar consciència entre els companys i companyes de l’oficina.

3. Utilitza el teu portàtil i baixa la brillantor de la pantalla: Per estalviar energia, utilitza ordinadors portàtils, ja que poden consumir entre un 50% i un 85% menys d’electricitat que un de sobretaula. Redueix també la brillantor de la pantalla del teu ordinador, ja que, més enllà d’aplicacions obertes, la pantalla és la part dels teus dispositius electrònics que més energia consumeix.

4. Configura l’estalvi d’energia i apaga els aparells que no utilitzis: La configuració d’estalvi d’energia tant de la impressora com de l’ordinador és la millor opció. I recorda: apaga tant l’ordinador com la impressora quan no els utilitzis per evitar el “consum fantasma”.

5. Evita utilitzar paper, sempre que sigui possible: En comptes de fer servir paper per prendre notes o organitzar-te l’agenda, fes servir les aplicacions en línia de Google Drive, One Note o Drop Box.

6. Si no queda més remei, escull paper reciclat: Si vols contribuir a reduir el consum d’energia, aigua i recursos naturals, la millor opció és triar el paper reciclat.

7. Imprimeix consumint menys energia: Utilitza impressores d’injecció de tinta, ja que no tenen fusible i això els permet consumir menys energia. A més, no oblidis que cal aprofitar les impressions al màxim: imprimeix sempre a doble cara per estalviar paper.

8. Aposta per una mobilitat més sostenible: desplaça’t a peu o en bicicleta (pots aprofitar el teu temps de desplaçament per a fer exercici), o en transport públic sempre que puguis. I, si no et queda més remei que utilitzar el cotxe privat, aprofita els viatges el màxim possible compartint-los amb altres ocupants. Tingues en compte que conduir 50 quilòmetres menys cada setmana, redueix en 450 quilograms l’emissió de CO2.

I fins aquí: aplicant aquestes vuit senzilles idees al teu dia a dia a l’oficina contribuiràs (amb molt poc esforç) a crear un espai més sostenible. T’hi animes?

We also recommend you