ESCI-UPF LCA4Climate

Tips Sostenibles

Cursos gratuïts en línia sobre desenvolupament sostenible

  • 12/02/2020
  • 2 mins reading time
Cursos gratuïts en línia sobre desenvolupament sostenible
Foto: Pixabay.com

Per aprendre com aconseguir un desenvolupament sostenible, fonamental per al desenvolupament socioeconòmic, uns ecosistemes saludables i la supervivència humana, avui els Tips Sostenibles et porten tres cursos gratuïts en línia.

Ja ho deia Benjamin Franklin: “Digues-me i ho oblido, ensenya-me’n i ho recordo, involucra-m’hi i ho aprenc”. En matèria mediambiental, l’educació és un factor clau per ajudar a frenar el canvi climàtic. Per això, et proposem tres gratuïts en línia transversals als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

Però abans de veure els cursos, recordes que són els ODS?

El setembre de 2015, els líders mundials van signar l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, resultat d’una consulta internacional sense precedents de tres anys amb múltiples parts interessades amb l’ambició d’establir una visió social, econòmica i ambiental integrada per al planeta. En aquest sentit, els seus 17 ODS són un conjunt d’objectius globals per erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a les generacions actuals i futures com a part de l’agenda de desenvolupament sostenible.

Amb aquest mateix esperit, et deixem tres cursos per passar a l’acció en desenvolupament sostenible:

Transforming the World: Achieving the Sustainable Development Goals – SDG Academy

Aquest curs en línia (obert) gratuït i en anglès està dirigit a aquells que vulguin aprendre sobre els ODS i s’estructura al voltant dels cinc pilars de l’Agenda 2030: la gent, la prosperitat, el planeta, la pau i la justícia, i l’associació; i en com aquests es relacionen entre si. És una crida a l’acció que s’estén més enllà dels responsables polítics a la societat civil, les empreses i les universitats, i està dirigit per l’economista nord-americà, Jeffrey Sachs. Aquest curs té un ritme autònom, és a dir, pots matricular-te i completar els sis mòduls del curs, amb una durada d’entre 2 i 4 hores, en qualsevol moment abans del 31 d’agost de 2020.

ODS en la Agenda 2030 de las Naciones Unidas: Retos de los Objetivos de Desarrollo Sostenible – Universitat Politècnica de Valencia via edX

Aquest curs en línia (obert) gratuït i en espanyol sobre sostenibilitat està enfocat als reptes dels ODS en el panorama actual de la cooperació al desenvolupament. Durant les sis setmanes de durada del curs, amb una dedicació de 3-4 hores per setmana, es tracten els següents temes: els reptes de l’Agenda 2030, la cooperació al desenvolupament en el nou panorama internacional, l’ètica del desenvolupament davant dels reptes globals, la Governança local i global per a la consecució de l’Agenda, i els èxits, reptes i primers passos en la implementació dels ODS per aconseguir la sostenibilitat global.

Producción y consumo responsable: ODS 12 – Universidad del Rosario via edx

Per acabar, aquest curs en línia (arxivat), gratuït i en espanyol aborda l’ODS 12 sobre “Producció i consum responsable”, buscant generar un diàleg multilateral amb participació del govern, acadèmia, organitzacions socials i públic interessat. Particularment, insisteix en el principal indicador utilitzat per mesurar el grau d’assoliment de l’ODS 12: l’ús i gestió de residus. Amb una dedicació de 3-4 hores per setmana, durant quatre setmanes, aquest curs ensenya formes de produir i consumir a partir d’un enfocament agroecològic, contribuint així a la cura del planeta.

We also recommend you