ESCI-UPF

Alumni d’ESCI-UPF amb alumnes del GNMI en pràctiques

El testimoni dels alumni que tenen alumnes en pràctiques mostra el valor de la formació

  • 19/11/2019
  • 3 mins reading time
Alumni pràctiques GNMI
D'esquerra a dreta, Andrea Vieira, Jana Serrano i Francesc Querol, alumni d'ESCI-UPF que han tingut en pràctiques alumnes del GNMI

Tres alumni del GNMI ens expliquen els seus records de l’època estudiantil i com ha estat l’experiència de tenir alumnes en pràctiques treballant al seu costat. Són una mostra dels molts antics alumnes que confien en el talent d’ESCI-UPF.

En aquest article recollim l’opinió de tres alumni del GNMI que han confiat en diverses ocasions del talent que ESCI-UPF pot portar a la seva empresa. Ells ja tenen uns anys d’experiència i aquí ens comparteixen allò que busquen i el que més valoren dels estudiants en pràctiques. Ja sigui en àrees de consultoria, logística o expansió, entre d’altres, els alumnes de Negocis i Màrqueting Internacionals demostren la seva vàlua i les ganes d’aprendre. Coneixements, valors i actitud són les claus de l’èxit professional.

L’Andrea Vieira es va graduar el 2014, actualment és consultora senior a Twin Pikes. La Jana Serrano també es va graduar el 2014 i treballa com a Freight & Logistics Coordinator a Bunge Iberica. En Francesc Querol és de la promoció del 2011 i fa de Business Development Manager a Ekkono–Soccer Services Barcelona. Perfils ben diversos amb un aspecte en comú: confiar en aquells que, com ells, van triar ESCI-UPF per formar-se.

Quins aprenentatges de la carrera valores més ara que estàs treballant?

ANDREA VIEIRA «Les assignatures d’Anàlisi de dades, Estadística, Comptabilitat i anàlisi de costos, Finances… Encara que també m’han estat útils els coneixements d’exportació i els diferents tipus d’empreses i acords entre empreses que es poden establir (per exemple una joint venture).»

JANA SERRANO «El que més valoro és la interculturalitat que es viu a ESCI-UPF. Amb les matèries impartides i l’aprenentatge d’idiomes et preparen per a treballar en un entorn de multinacional com l’empresa on treballo que, a dia d’avui, compta amb més de 25 nacionalitats diferents. Rebre formació de professors que provenen de regions i experiències totalment diferents t’aporta una visió global molt útil a l’hora d’interioritzar com entendre el món dels negocis des de diferents perspectives.»

FRANCESC QUEROL «Si bé és cert que ara em queda molt lluny, tinc un molt bon record. El que més valoro és que t’emportes una visió global, holística de com funciona una empresa internacional.»

Què busques en els estudiants que fan pràctiques amb tu?

ANDREA VIEIRA «Els requisits indispensables són: bones qualitats analítiques (ser capaç de resoldre un business case, d’analitzar dades a un excel i d’interpretar-les…), domini alt d’anglès i capacitat de comunicació (saber expressar-se correctament).»

JANA SERRANO «Per a mi el tret diferenciador a l’hora de fer les entrevistes dels estudiants en pràctiques és l’actitud. Són estudiants, així que és difícil que la seva experiència laboral o les aptituds desenvolupades en un entorn de feina sigui el que marqui la diferència. En canvi, les ganes d’aprendre i l’esperit de creixement es pot palpar des d’una primera entrevista. També valoro que hagin fet un Erasmus, voluntariat o que tinguin alguna vivència internacional.»

FRANCESC QUEROL «Actitud. Un nou punt de vista. Noves tendències. Penso que en el moment de la carrera en que es troben és difícil poder aportar coneixement. Al mateix temps, si la persona té una bona actitud per aprendre, col·laborar, iniciativa… pot aportar el seu punt de vista que, sumat al que puguem aportar nosaltres des de l’empresa, pot contribuir al desenvolupament del nostre dia a dia.»

Veus diferències entre la teva generació i els joves d’ara?

ANDREA VIEIRA «Crec que la meva generació estava més disposada a començar des de posicions més baixes d’una empresa i enteníem que cal fer feines “administratives” i “avorrides” per continuar creixent. Tinc la impressió que ara volen saltar-se passos. Crec que, igualment, les generacions d’ara treballen molt millor el “networking” i les connexions professionals.»

JANA SERRANO «Trobo que els nous estudiants venen amb ganes de conèixer una mica de totes les àrees del món laboral abans de centrar-se en una específica. Considero que a la nostra generació hi havia una major tendència a començar una feina des de 0 i anar llaurant-se un futur. Jo vaig començar fent pràctiques en la meva empresa i actualment estic a una posició de management i presa de decisions.»

FRANCESC QUEROL «Em costa respondre aquesta pregunta, encara em sento jove i no tan lluny de les generacions que he conegut de pràctiques. Si he de dir una cosa, seria que tenen la tecnologia molt més integrada al seu dia a dia.»

Què creus que és imprescindible per a les noves generacions per accedir al món laboral actual?

ANDREA VIEIRA «Crec que són imprescindibles els idiomes, haver estat en contacte amb altres cultures (Erasmus, intercanvis, viatges… t’obre la ment, t’inspira i t’ajuda a posar-te al lloc dels altres), fer recerca de l’empresa a la que apliquen (conèixer bé què fa l’empresa, utilitzar Linkedin per veure si hi ha algun contacte que coneixen) i ser humil.»

JANA SERRANO «Ment oberta, actitud humil i ganes de treballar. S’ha de començar des de baix per aprendre a valorar quan arribes al pic més alt. Els idiomes també els han de prioritzar, ja que tot i que avui el món dels negocis és en anglès, mai es tindrà el mateix feeling amb algú que pot mantenir amb tu una conversa en la teva llengua materna (ja siguin proveïdors, clients o companys de feina). Això t’obre moltes portes.»

FRANCESC QUEROL «Ganes d’aprendre i aportar el teu gra de sorra. Inconformisme, qüestionar-s’ho tot. Que siguin persones autèntiques i facin el que més els agrada, no el que els donarà més diners. Que vulguin un món just, social. Les noves generacions han de ser les que marquin cap on anem.»

We also recommend you