LCA4Climate

II Simposi Internacional d’Economia Circular i Restaurants

  • 13/11/2019
  • 1 min reading time
II Simposi Internacional d'Economia Circular i Restaurants
Foto: I Simposi Internacional d'Economia Circular i Restaurants. Associació de Restaurants Sostenibles de Barcelona

La Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF participa en el II Simposi Internacional d’Economia Circular i Restaurants, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Restaurants Sostenibles de Barcelona, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible en els restaurants de la ciutat a través de programes de formació i activitats relacionades amb l’economia circular.

En els propers any, tal com destaquen els seus organitzadors, la ciutat de Barcelona acollirà diversos esdeveniments internacionals en matèria d’economia circular i alimentació, com el Congrés d’Economia Circular de les ciutats signants del pacte de Milà, el 2020, i Barcelona Capital Mundial de l’alimentació Saludable i Sostenible, el 2021. En aquest marc, els restaurants es preparen per ser competitius en matèria d’economia circular participant en el Simposi.

Experts en agroalimentació

Laura Batlle-Bayer, investigadora de la Càtedra UNESCO ESCI-UPF i responsable de la línia de recerca en agroalimentació, participa com assistent en aquesta segona edició del simposi que se celebra avui a Barcelona. L’esdeveniment es va organitzar per primera vegada l’any passat, i com també en aquesta primera edició, els seus continguts estan basats els tres pilars de Food Initiative de la Fundació Ellen MacArthur (EMF), organització de la qual forma part la ciutat de Barcelona: un millor autoabastiment de les ciutats, el foment de l’ecodisseny de productes i la conversió de tot residu en recurs.

Durant l’esdeveniment, diversos experts nacionals i internacionals compartiran els seus coneixements i experiències amb els dos centenars de persones assistents a les xerrades i panells del Simposi envers agricultura regenerativa i productes de proximitat i foment de l’eco-disseny de productes, que minimitzin la contaminació mediambiental.

A més, com a part del programa, el Simposi també explorarà com treure el màxim profit al menjar, analitzant algunes de les solucions que ja s’estan utilitzant per aconseguir un nivell de residus zero: la redistribució de menjar, l’elaboració de menús complets en restaurants a partir de menjar no venut o iniciatives de compost “on site” que minimitzen el desperdici que acaba als circuits convencionals de recollida de residus. A més es presentarà la Intel·ligència Artificial com a eina per a la gestió de residus, segons els seus organitzadors.

We also recommend you