Bioinformatics

Sequentia Biotech: la bioinformàtica fora de la universitat

  • 16/10/2019
  • 1 min reading time
Bioinformàtica
Walter Sanseverino, cofundador de Sequentia Biotech, durant la xerrada als alumnes de Bioinformàtica. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Walter Sanseverino, biòleg molecular i cofundador de Sequentia Biotech, ha realitzat una xerrada als estudiants d’Introducció a la Bioinformàtica. Sanseverino ha presentat el seu projecte empresarial als alumnes per tal que coneguin algunes de les aplicacions de la disciplina que estudien més enllà del camp estrictament acadèmic.

En la introducció, Sanseverino ha fet esment a la revolució que va suposar la seqüenciació del genoma humà, que en molt pocs anys ha aconseguit transformar la manera de fer i d’entendre la bioinformàtica. Avui en dia, en plena era post-genòmica, un dels principals objectius de la disciplina és transformar les dades perquè puguin ser interpretades i compreses per científics d’altres àrees.

Posteriorment ha parlat sobre els microbiomes i l’important paper que juguen aquests microorganismes en el desenvolupament de malalties de diversa tipologia. Gràcies als avenços en bioinformàtica actualment tenim la possibilitat d’obtenir-ne informació i comparar les dades extretes amb l’objectiu de combatre malalties i, fins i tot, trobar nous fàrmacs. En aquest sentit l’equip de Sequentia Biotech està col·laborant amb l’Hospital de Sant Joan de Déu per estudiar la predisposició dels pacients a patir certes malalties i així evitar costos, temps i proves invasives.

Per últim, Sanseverino ha parlat de la seva vessant com a emprenedor i les dificultats inicials per adaptar-se a un món que, a priori, li era aliè. També ha destacat que a l’hora de crear una empresa és molt important l’empatia i entendre les necessitats de l’equip ja que, a diferència del laboratori, no es treballa amb dades ni microorganismes sinó amb persones. Finalment, ha donat alguns consells als estudiants de cara al futur per trobar feina en empreses com Sequentia Biotech: un bon currículum i conèixer les habilitats de cadascú per encaixar en l’oferta laboral.

We also recommend you