Business

Una setmana per viure el comerç

  • 26/03/2019
  • 1 min reading time
La consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, acompanyada per la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i la resta de representants del sector / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Ja s’ha donat el tret de sortida de la III Setmana del Comerç. És un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu crear un espai de reflexió per compartir experiències, tal i com va apuntar ahir la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, durant la inauguració a Barcelona.

Per a Vilalta, la clau d’aquesta iniciativa resideix en la implicació de totes les associacions, eixos comercials, empreses i treballadors, doncs en total hi ha involucrades 118 entitats que duran a terme un total de 161 activitats. Els tres eixos vertebradors, va apuntar la directora general, són bàsicament tres: la importància de l’encaix del comerç a la trama urbana de pobles i ciutats, la capacitat de generar engagemenent al punt de venda amb els consumidors i l’aplicació de tecnologia en els diferents conceptes comercials existents.

A la sessió inaugural va participar el consultor Alfons Cornella, responsable d’Infonomia. Durant la seva conferència, que portava per títol Radical retail, Cornella va voler deixar clares tres idees que per a ell són innegables: primer, una creixent sensació que anem cap a una homogeneïtzació de l’oferta; segon, que ara mateix hi ha més un excés d’oferta més que de demanda; i, per últim, que la frontera entre l’on i l´offline ja no existeix.

En aquest sentit, el responsable d’Infonomia va deixar caure una idea senzilla: pensar quina és la proposta de valor que el punt de venda ofereix i ser conseqüent amb aquesta oferta. Treballar el concepte, definir-lo i aplicar-lo amb coherència és la clau, segons els seu parer, per diferenciar-se de la competència i de l’amenaça de l’online. En definitiva, “oferir al client experiències”.

A continuació, Cornella també va apel·lar a un intangible no sempre interioritzat en molts comerciants: en el context actual, més que saber preveure què passarà en el futur, “hem de tenir la capacitat i flexibilitat per fer front als nous reptes”, va dir.

We also recommend you