Bioinformatics ESCI-UPF

El Santander beca alumnes de Bioinformàtica

L’entitat càntabra ofereix ajuts d’entre el 50% i el 80% de la matrícula

  • 26/02/2019
  • 1 min reading time
Els estudiants del BDBI d’ESCI-UPF guardonats amb les beques Santander / Foto: ESCI-UPF

El Banc Santander fa molts anys va establir una aliança amb la UPF en matèria de beques a través de tres programes ben diferenciats. Un d’ells, especialment pensat per ajudar als alumnes del Grau en Bioinformàtica que imparteix ESCI-UPF.

En un acte celebrat al campus de la Ciutadella i que ha comptat amb la presència de Jaume Casals, rector de la UPF, i Matías Rodríguez Inciarte, president de Santander Universidades, els alumnes del BDBI guardonats amb la Beca Santander han rebut el diploma acreditatiu. En total, 11 agraciats, tot i que quatre d’ells no han pogut assistir a l’acte perquè estan acabant els seus estudis i realitzant pràctiques en diverses universitats i centres de recerca internacionals.

Rodríguez Inciarte ha apuntat en el seu discurs que fa 20 anys no va resultar fàcil posar en marxa aquesta política de beques. Hi havia una intensa discussió interna al banc sobre el rol que havia de jugar una entitat financera. Ara, va dir el president de Santander Universidades, ningú ho discuteix.

De fet, per a Rodríguez Inciarte, les beques són una magnífica manera de lluitar per “un món més equitatiu”, ja que gràcies a aquests ajuts es garanteix que, “persones que no podrien estudiar, ho facin”. A més, per a aquest banquer, la globalització imposa un repte al món laboral, que passa indefectiblement “per l’educació i la formació”.

Per la seva banda, el rector de la UPF, Jaume Casals ha agraït la col·laboració del Santander en un àmbit que acosta la Universitat a persones que per raons econòmiques i familiars no poden permetre’s estudiar una carrera. En aquest sentit, ha apuntat Casals, les beques ajuden a aconseguir un món més igualitari. I a la Universitat, a captar talent.

Casals també ha afirmat que, en un sistema universitari com l’espanyol i català on no hi ha marge per actuar de manera independent a l’hora de retenir professorat i de captar alumnes, iniciatives com la de les beques Santander permeten al grup UPF dotar-se de certa singularitat i transmetre aquests avantatges als alumnes becats.

We also recommend you