ESCI-UPF

Pràctiques, un premi a l’excel·lència

Vuit alumnes reben un merescut reconeixement

  • 17/01/2019
  • 1 min reading time
Premi Pràctiques 2017-2018
D’esquerra a dreta i de dalt a baix: Marta Sabaté, Núria Bustins, Jordi Graells, Albert Massana, Irene Ferrer, Marta Camins, Judith Farrés, acompanyats per Nacho Dualde, gerent d’ESCI-UPF; Jordi Puig, cap d’Estudis del GNMI i Rosa Colomé, directora del Career Service. Foto: Arxiu ESCI-UPF

Un dels trets diferencials d’ESCI-UPF és que, des de la seva creació ara fa 25 anys, va néixer amb una idea clara: estar al costat de les necessitats de les empreses. I per aconseguir-ho, calia acostar la realitat empresarial a les aules. O el que és el mateix, fer que els alumnes treballin durant uns mesos a les empreses.

Aquesta important tasca queda reflectida en el currículum. L’assignatura de pràctiques d’empresa és, de llarg, la que té més pes de tot el Grau de Negocis i Màrqueting Internacionals (GNMI): en total, 20 crèdits. I no és fruit d’imposicions de la denominada reforma de Bolonya, sinó del convenciment d’un sistema ideat als anys 90.

A tercer curs, durant el tercer trimestre, els alumnes treballen a temps complet en una empresa. I ho fan després d’haver superat un training especial en què es posa especial èmfasi en conèixer-se a un mateix. Per aconseguir-ho, s’intenta que cada alumne potenciï les seves habilitats i desenvolupi la seva marca personal per tal d’articular un discurs propi sobre què vol fer des la vessant professional.

Aquest procés d’autoaprenentatge s’acompanya d’unes sessions sobre com preparar entrevistes de feina i fer front als processos de selecció de personal. En definitiva, tal i com assenyala Rosa Colomé, responsable del Career Service, “es pretén que els alumnes visquin la realitat des del primer moment”. Això significa que, per fer les pràctiques, han de reproduir el procés normal de selecció: o bé ells es busquen les empreses o veuen les ofertes que penja la Universitat i hi apliquen. En aquest darrer cas, apunta Colomé, “des d’ESCI-UPF, enviem els cv a les empreses i són aquestes les que contacten amb ells i inicien el procés de selecció”.

Que les pràctiques es duguin a terme en el tercer trimestre del tercer curs “tampoc és casualitat”, puntualitza la responsable del Career Service. Colomé apunta que la idea és que desenvolupin les tasques professionals amb un mínim de continuïtat. Així, la majoria allarga la seva estada a les empreses més enllà del trimestre acadèmic, enllaçant-lo amb l’estiu. Al final, apunta Colomé, aquests mesos extra són d’un alt valor afegit perquè “és quan més poden aplicar el que han après”. En un moment on les empreses tenen vacants pel període vacacional estiuenc, el cop de mà dels becaris és cabdal. Ells ja tenen la formació i també l’oportunitat de fer.

Tot aquest procés, com assignatura que és, s’avalua. I com a mostra i reconeixement per la feina feta i la professionalitat demostrada, la Universitat va crear uns premis que jan s’han convertit en una tradició. No cal oblidar, recorda Colomé, “que la tasca que duen a terme aquests alumnes-professionals és molt important perquè ells representen, en darrera instància, a la institució i a la preparació que reben a ESCI-UPF”.

A l’edició del curs passat, vuit alumnes han rebut el premi a les millors pràctiques curriculars: Núria Bustins, Marta Camins, Judith Farrés, Irene Ferrer, Jordi Graells, Albert Massana, Marta Sabaté i Josep Ignasi Tesas. I tres d’ells, Núria Bustins, Jordi Graells i Albert Massana una menció especial.

We also recommend you