LCA4Climate

DESTÍ COP24

Revivint l’esperit de l’Acord de París

  • 28 de Novembre de 2018
  • 1 min de lectura
Polònia promou la neutralitat climàtica basada en la captura de carboni pels boscos i sòls
Polònia promou la neutralitat climàtica basada en la captura de carboni pels boscos i sòls. Foto: Pexels

La 24a Cimera del Clima (COP24), que se celebrarà a Katowice, Polònia, del 3 al 14 de desembre de 2018, té com a objectiu adoptar decisions per garantir la plena aplicació de l'Acord de París, mantenint l'augment de la temperatura mitjana mundial per sota de 2 ° C.

“Les mesures per frenar l’escalfament global, generalment, es consideren un dels reptes més importants de la civilització i un requisit previ per a l’aplicació dels principis i objectius del desenvolupament sostenible”, segons la Conferència de les Parts (COP) de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC, per les seves sigles en anglès).

En aquest escenari, Polònia, que assumirà per tercera vegada la Presidència de la Cimera del Clima, pretén ser ambaixadora de l’enfocament sostenible del canvi climàtic. Jan Szyszko, professor i ministre de Medi Ambient, assumirà el càrrec de president per segona vegada. “Volem garantir que la COP24 sigui una reunió històrica dels representants del món, que adopti decisions per a garantir la plena implementació de l’Acord de París”, destaquen.

L’objectiu de Polònia és mantenir l’elecció voluntària del mètode per limitar les emissions, així com la configuració de les polítiques climàtiques i energètiques en funció de les condicions, en termes de matèria primera i geografia. “Els estats de les Nacions Unides han d’actuar junts per aturar el perillós canvi climàtic. No obstant això, aquests esforços s’han d’adaptar a les capacitats individuals dels països. Han de garantir un equilibri en els compromisos entre els estats en una condició diferent i en diferents etapes de desenvolupament”, segons els organitzadors.

El país amfitrió pretén promoure la neutralitat climàtica basada en la captura de carboni pels boscos i sòls, d’acord amb la recerca científica sobre el concepte de granges de carboni que millora la capacitat dels boscos per absorbir CO2 mitjançant la plantació d’espècies d’arbres adequades. “Els boscos ocupen gairebé un terç del territori de Polònia. Per això, podem aconseguir la neutralitat climàtica equilibrant el nivell d’emissions amb la quantitat de CO2 que absorbeixen els boscos”, assenyalen.

Amb l’objectiu d’unir esforços per a la implementació total de l’Acord de París, representants de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic ESCI-UPF assistiran a la COP24 com a observadors per seguir de prop els esforços de Polònia en la neutralitat climàtica basada en la recerca.

También te puede interesar