La de 2020 serà una campanya nadalenca diferent de totes les anteriors. Així i tot, segur que bona part de les llars de Catalunya celebraran les festes satisfent als infants amb joguines de tota mena. Així com és deure de tots dur la mascareta i rentar-se sovint les mans, també ho és fer unes compres responsables amb el Medi Ambient durant aquestes festes.
Les joguines, especialment aquelles que han de ser per infants, són brillants, duradores i de neteja fàcil. Aquestes característiques han fet que a l’actualitat més del 90% de les joguines estiguin fetes a base de materials plàstics. Si bé grans companyies com LEGO han començat a treballar en una transformació real del seu mètode productiu, posant-se l’any 2030 com a objectiu perquè tota la seva producció estigui feta amb materials sostenibles.
Tot i que alguns dels gegants de la indústria comencen a realitzar aquest procés, són les petites companyies les que lideren aquest canvi. En els darrers anys, han aparegut companyies d’arreu del món que són conscients de l’impacte mediambiental dels seus productes i produeixen joguines amb materials reciclats o sostenibles com el plàstic reciclat, la fusta o el cautxú natural, entre d’altres.
Una d’aquestes companyies és la catalana OLI&CAROL, fundada per les germanes Carolina i Olimpia Roman Canals. L’empresa va néixer l’any 2015, any en què l’Olimpia es va graduar al GNMI d’ESCI-UPF. OLI&CAROL és una companyia amb una clara vocació social des del seu naixement i així ho expliquen les seves fundadores: “El nostre objectiu és crear un món millor i més segur. Fem joguines 100% naturals i lliures de bacteris; els nostres productes esdevenen una necessitat per als pares”, assegura la Carolina.
És important que els més petits de casa es familiaritzin des de ben aviat amb conceptes com dietes saludables o respecte al medi ambient. Si ells prenen consciència de la cura del nostre entorn, oceans, biodiversitat, etc., potser complir els ODS no serà tan difícil.
La 3a edició de NetWork ESCI-UPF, celebrada el passat dijous 29 de maig, ha estat tot un èxit i ja es pot dir que ha batut rècords! L’edició d’enguany ha estat l’edició amb més participació, amb més de 150 alumnes assistents que van omplir el hall i la primera planta de la universitat buscant oportunitats per al seu futur professional.
Marc Carbó, alumni del GNMI i Managing Director de Ventós USA Inc als Estats Units, ens explica com ha acabat treballant a l’altra banda de l’Atlàntic i, fent un repàs a la seva trajectòria professional, li demanem que ens comparteixi quins consells donaria als estudiants d’ESCI-UPF.
The team of the European project Greentour, coordinated by researchers from the UNESCO Chair in Life Cycle and Climate Change (ESCI-UPF), has published a new article in the journal Sustainability presenting an innovative tool to assess the environmental impact of tourism at both destination and establishment levels.
Leave a message