ESCI-UPF

Tres alumnes del GNMI guanyen el repte Blockchain x ODS de Frit Ravich

  • 29/02/2024
  • 2 mins reading time
Frit Ravich Blockchain
Els alumnes del GNMI Carlos Cerra i Jordi Calafí (a l'esquerra de la imatge) i Paula Rebollo (al centre) durant l'entrega del reconeixement del repte Blockchain x ODS de Frit Ravich. / Foto: Frit Ravich

Jordi Calafí, Carlos Cerra i Paula Rebollo, alumnes de 3r del GNMI, han sigut els guanyadors del repte Blockchain x ODS impulsat per l’empresa catalana Frit Ravich. En aquest article, expliquen en què ha consistit el seu projecte.

El desembre passat, des d’ESCI-UPF se’ns va presentar l’opció de participar al repte Blockchain x ODS impulsat per Frit Ravich. Tot i que llavors ens trobàvem d’intercanvi a Montreal (Canadà), ens vam veure motivats a realitzar un curs de blockchain completament gratuït.

Aquesta formació es valora cada cop més a nivell empresarial i no vam dubtar en incorporar-nos al projecte. Una de les curiositats del blockchain és que no només és una tecnologia que fan servir criptomonedes com Bitcoin, sinó que també proporciona gràfics de dades, estadístiques i informació de mercat amb un procediment completament transparent.

Un dels principals objectius del repte Blockchain x ODS de Frit Ravich és promoure el talent jove. En aquest sentit, ens va semblar una gran oportunitat poder treballar no només entre nosaltres sinó amb joves d’altres universitats. D’altra banda, també ha estat molt enriquidor desenvolupar un projecte amb impacte en els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i haver tingut una tutorització personalitzada per part de Carles Agustí i Hernàndez, Director de desenvolupament de negoci, nodes i sostenibilitat al Centre Blockchain de Catalunya, i Eva Corretge, Manager d’innovació de Frit Ravich.

El nostre projecte consistia en dissenyar una proposta per millorar la traçabilitat dels productes de Frit Ravich amb l’aplicació dels NFTs. Un NFT (Non-Fungible Token) és un tipus de criptomoneda que representa un actiu únic o un objecte digital indivisible en una blockchain. En el nostre projecte amb Frit Ravich, els NTFs representaven beneficis exclusius associats a la marca: accés a sabors especials, descomptes, bosses gratuïtes, marxandatge personalitzat i accés a esdeveniments, etc. L’aspecte dels tokens proposats seria dissenyat per programes d’Intel·ligència Artificial. Per tot aquest procés vam modelar una plataforma digital on s’accedia a través de l’escaneig de codis QR incorporats a dins dels envoltoris dels productes de Frit Ravich.

Una de les instruccions que se’ns va donar va ser relacionar el concepte del “retorn al territori” amb la proposta que presentéssim. Després de debatre si associar aquest tema a l’aconseguiment de les matèries primeres, vam decidir donar visibilitat a la Fundació Catalunya La Pedrera, que obtindria la totalitat dels beneficis generats per aquest projecte per distribuir-los en campanyes de reforestació i projectes socials.

Ha estat un plaer poder participar en el repte Blockchain x ODS impulsat per Frit Ravich ja que ens ha permès entendre el funcionament d’aquestes noves tecnologies i el fet que la nostra proposta hagi estat guanyadora és tot un orgull i ens reafirma que tot esforç té la seva recompensa. Esperem que ben aviat pugui veure’s aplicada a la vida real!

Per acabar, volem donar un agraïment especial a les entitats col·laboradores que han fet possible aquest projecte: el CBCat – Centre Blockchain de Catalunya, la Universitat de Girona, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Maçanet de la Selva.

 


Jordi Calafí Franquesa, estudiant de 3r del GNMI
Carlos Cerra García-Ruano, estudiant de 3r del GNMI
Paula Rebollo Dufner, estudiant de 3r del GNMI

We also recommend you