ESCI-UPF

Consells de supervivència per marxar d’intercanvi

  • 23/12/2022
  • 1 min reading time
Streamings Intercanvi
Foto: Pixabay (tookapic)

Alguns dels alumnes del GNMI que aquest curs han marxat d’intercanvi han participat en quatre sessions en directe a l’Instagram d’ESCI-UPF per compartir la seva experiència i ajudar a resoldre dubtes a tots els alumnes que l’any que ve es plantegen marxar d’Erasmus o amb un conveni bilateral.

S’apropa el moment de decidir si el curs vinent us agradaria marxar d’intercanvi. En aquesta situació el més normal és que us assaltin un munt de dubtes: “com funcionaran les classes? M’adaptaré bé? Faré nous amics?”

I no només això, sinó que l’elecció de la destinació és gairebé tan important o més que la decisió de marxar o no. “Per on començo a buscar allotjament? Els locals, parlaran bé l’anglès? Hauré d’obrir un nou compte bancari?”

Per intentar resoldre tots aquests dubtes aquesta setmana el departament de Comunicació i el de Relacions Internacionals han organtizat una sèrie d’streamings per Instagram Live perquè els alumnes de 2n i 3r que interessats a marxar fora el curs vinent poguessin parlar i escoltar les experiències dels seus companys que han marxat aquest any.

Dimarts vam comptar amb el testimoni dels estudiants d’intercanvi a l’Àsia: la Carme Yufei Sanllehí, que estava a Corea del Sud; de l’Álvaro Menéndez i l’Andrea Loriente, que estaven a Singapur; i de l’Irene Gázquez, que estava al Japó.

Dimecres va ser el torn d’Amèrica. El Marc Buscarons va explicar la seva aventura a Argentina, que aquest últim mes ha estat clarament marcada pel Mundial; i la Carla Batlle va compartir com ha estat la seva estada a Mèxic, el seu segon intercanvi (l’any passat ja va fer un Erasmus a Münster).

Per últim, dijous vam tenir sessió doble d’Europa. Al matí, la Clara Vidal (Münster – Alemanya), el Marc Vert (París – França), la Carmen Gil (Portugal) i la Maria Muñoz (Àustria) van explicar com els havien provat l’Erasmus a cadascuna de les seves destinacions. A la tarda, va ser el torn de la Mireia Subirà (Reutlingen – Alemanya), la Leticia Valero (Rennes – França) i la Lila Zhu (Regne Unit), que van compartir les seves experiències d’intercanvi.

Si us vau perdre els streamings o us agradaria recuperar els vídeos, els trobareu en els enllaços d’aquest mateix article i a l’espai de Relacions Internacionals d’Aulaesci, on també trobareu tota la informació sobre el procés de sol·licitud de les places.

Recordeu que el 13 de gener finalitza el termini per presentar tota la documentació… que no se us oblidi!

We also recommend you