ESCI-UPF

Canvis esperançadors en el mercat energètic

  • 02/09/2022
  • 1 min reading time
Mercat energètic Carreras
Foto: Freepik (ededchechine)

La tornada de les vacances acaba sent el moment de l’any en què pot canviar més l’humor de l’economia mundial. Hi ha més perills en un setembre que comença que en l’inici d’un nou any.

El neguit d’aquests dies es concentra en saber què passarà amb els preus de l’energia, amb la inflació, amb els tipus d’interès i amb els salaris. I és que, efectivament, aquestes incerteses condicionen moltes decisions, grans i petites. La incertesa més gran –la guerra d’Ucraïna– s’ha instal·lat com una llosa immensa al mig de les nostres vides, tot n’acaba depenent i cal aprendre a adaptar-s’hi.

Hem començat el setembre amb una notícia esperançadora: la Comissió Europea ha reconegut que cal reformar la regulació del mercat energètic. Ha trigat molt, però finalment ho ha fet. Veurem què en surt, de la voluntat reformista i de les urgències que la justifiquen.

El mercat energètic es va començar a regular a escala comunitària fa uns vint-i-cinc anys i no només ha sobreviscut crisis econòmiques importantíssimes i confinaments globals, sinó que s’ha anat perfeccionant i sofisticant molt.

 

Continua llegint →

We also recommend you