ESCI-UPF

Graduació de la 10a promoció del GNMI

  • 29/07/2022
  • 2 mins reading time

El passat 14 de juliol va tenir lloc la graduació de la desena promoció del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals a L’Auditori, una celebració emotiva en què els alumnes del GNMI van veure reconegut l’esforç fet durant els últims quatre anys.

La cerimònia va arrencar puntualment a les 18 h amb els parlaments de caràcter més institucional. Albert Carreras, director d’ESCI-UPF va fer referència a què la d’enguany era la primera graduació en què es recuperava de ple la normalitat, que havia estat alterada en els cursos anteriors per la COVID-19 i havia dificultat els estudis de la promoció que es graduava. Amb tot, Carreras va remarcar que, per a la comunitat d’ESCI-UPF, la tornada a la normalitat d’aquest curs havia estat agredolça a causa de la mort de l’anterior gerent, Nacho Dualde, per qui va tenir unes paraules de record.

Per la seva banda, David Sancho, vicerector adjunt al rector de la Universitat Pompeu Fabra va destacar l’esforç i dedicació dels estudiants durant els 4 anys del grau i va tenir un especial agraïment per a les famílies i al seu recolzament en un període que ha estat especialment dur. Sancho va encoratjar als graduats a llançar-se a les aventures professionals que els esperin, a no tenir por de cometre errors i a desenvolpar les potències i capacitats formatives que ja tenen a les seves mans.

L’acte acadèmic de graduació també va ser el moment escollit per fer entrega del guardó d’honor d’ESCI-UPF a Xavier Cuadras. Cuadras, actual director de l’Institut d’Estadística de Catalunya i antic director d’ESCI-UPF, va rebre aquesta distinció en reconeixement a la seva trajectòria i a l’entrega i dedicació posades en el creixement d’ESCI-UPF. Albert Carreras va esmentar que el premi ha estat concedit pel Patronat d’ESCI, va repassar la trajectòria de Cuadras a la institució i va celebrar-ne alguns dels seus majors èxits com a director.

Posteriorment, Muntsa Vilalta, Directora General d’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya i padrina de la promoció, va llegir la lliçó de graduació. En el seu discurs, que portava per títol El talent com a palanca de l’acció exterior, Vilalta va tractar de transmetre als alumnes acabats de graduar que el talent és una aptitud que s’ha d’activar i que cal practicar. Actualment, va dir, “disposem de més i millors eines que mai per fer front als grans debats que ens envolten” i per a fer-ho, una de les eines més potents és el talent, “especialment, el talent jove”. Així doncs, els va animar a descobrir i explotar els talents que han anat cultivant al llarg dels anys d’universitat per liderar i transformar les empreses i la societat.

Més tard, va arribar el moment del nomenament dels graduats que, un per un, van pujar dalt de l’escenari per recollir el diploma que els acredita com a graduats del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals. Tot seguit, Joan Ribas, director acadèmic dels TFG, va donar a conèixer els estudiants que han aconseguit la qualificació de Matrícula d’Honor en el Treball de Fi de Grau així com  els guanyadors dels premis als millors TFG.

Enguany els alumnes premiats han estat: Carla Niubó en la categoria de millor TFG de l’àmbit dels negocis internacionals gràcies al seu treball Employee productivity and job satisfaction through physical activity in the workplace, tutoritzat per Jaume García; Anna Puigdomènech,  en la categoria de màrqueting internacional pel treball The role of personal values and traits in consumer engagements in on-line brand communities, dirigit per Tomislav Rimac; i Marc-Daniel Onega, guanyador del premi al millor TFG de l’àmbit acadèmic pel treball Sentiment Analysis and Statistical Insights to Leverage Initial Coin Offerings Potential, tutoritzat per Samer Ajour. D’altra banda, Marta Segura, cap d’estudis del GNMI, també va revelar el nom de l’estudiant amb el millor expedient acadèmic de la promoció, Anna Puigdomènech, que va fer doblet de reconeixements.

Al final de l’acte va arribar un dels moments més esperats: el parlament dels representants de la promoció, Mercè Llunell i Martí Parera. Els dos alumnes van repassar els quatre anys de carrera, en què, com no podia ser d’altra manera, la pandèmia va tenir un paper destacat. L’adaptació de les classes presencials a la docència online no va ser fàcil, ni per als estudiants ni per als professors, però el que és segur és que tots plegats n’han extret un munt d’aprenentatges i de moments còmics que no oblidaran.

La interpretació de l’himne universitari, Gaudeamus igitur, per part del grup Kundala va posar punt i final a l’acte, que es va tancar amb la tradicional foto de grup de la promoció. Aquesta i totes les fotos de l’acte, les podeu recuperar en aquest àlbum i, si us vau perdre algun detall, podeu tornar a viure el dia de la graduació de principi a fi amb el vídeo complet de la cerimònia.

We also recommend you