ESCI-UPF

El Regne Unit: quina lliçó de democràcia!

  • 10/06/2022
  • 1 min reading time
Regne Unit Carreras
Foto: Pixabay (Derwiki)

Quina lliçó de democràcia que ens ha donat el Regne Unit aquest dilluns! Després de quatre dies de celebració dels setanta anys de regnat d’Elisabet II , amb una emoció difícil d’entendre des de la nostra mirada desconfiada amb la monarquia, els britànics han tingut un dilluns de política intensa, en què s’han mostrat totes les qualitats de la seva democràcia.

Un primer ministre ha estat sotmès a censura per part dels diputats del seu partit, que ho van sol·licitar en cartes signades individualment fins a assolir una xifra que el membre responsable d’atendre aquestes queixes va considerar que obligava a emetre un vot explícit entre els diputats del Partit Conservador.

La votació es convoca per al mateix dia i el primer ministre, Boris Johnson, la supera, però constata la magnitud de l’oposició interna . Un resultat que afebleix el Partit Conservador però que enforteix la democràcia britànica.

Pensem per un moment com és d’incomprensible tot això des del punt de vista de les institucions polítiques de l’estat espanyol i de Catalunya, dissenyades com una còpia de les espanyoles.

 

Continua llegint →

We also recommend you