ESCI-UPF

Mes LGBTI

“Davant d’una agressió, tenim l’obligació de respondre”

  • 08/06/2022
  • 1 min reading time

El passat dia 1 de juny, la Unitat d’Igualtat d’ESCI-UPF va organitzar una xerrada a càrrec d’Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia, per donar el tret de sortida al mes de l’Orgull LGBTI que culminarà el proper dia 28.

Eugeni Rodríguez, activista pels drets LGBTI i antic portaveu del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), va fer un repàs de la història del moviment LGBTI al nostre país i de l’origen de la celebració tant del 17M, Dia contra la LGBTI-fòbia, com del 28J, Dia de l’Orgull.

D’altra banda també va explicar la trajectòria de l’Observatori contra l’Homofòbia. Des dels seus inicis l’any 2008, l’entitat va ser un dels agents impulsors de la Llei 11/2014 que buscava garantir els drets de les persones LGBTI. També s’han encarregat d’establir els indicadors que permeten recollir els diferents tipus de violències que pateix el col·lectiu i recopilar-ne les dades.

Actualment, s’ocupen de registrar les incidències que pateix el col·lectiu LGBTI i estudien la possibilitat que les víctimes puguin emprendre accions legals. A més, ofereixen serveis d’acompanyament jurídic i psicològic per als afectats. Per últim, també desenvolupen una important labor de formació per donar a conèixer la realitat LGTBI i els mecanismes socials d’opressió poden finalitzar en actes discriminatoris.

Rodríguez va acabar la xerrada explicant que un dels reptes més grans que tenim actualment com a societat és no mirar cap a una altra banda quan presenciem actes de discriminació. Cal que actuem i donem suport a les víctimes per no retrocedir en els avenços aconseguits.

We also recommend you