ESCI-UPF

Tot està molt embolicat

  • 02/05/2022
  • 1 min reading time
Món Embolicat França
Foto: Freepik

Diuen que vivim en un món VUCA: volàtil; incert (uncertain en anglès); complex; ambigu. Hi ha temporades que no passa res, o passa poca cosa i temporades on la història s’accelera. Ara estem en una temporada de les segones i els esdeveniments es succeeixen un darrera l’altre, i s’encavalquen, sense temps per pair-los.

Mentre a Europa recuperam una certa normalitat i ens tornam a veure les cares senceres després de dos anys tapats per les màscares, a la Xina tornen a tancar ciutats senceres. Les relacions amb el Marroc i Algèria amb els transfons del Sàhara, i amb derivades energètiques i de drets humans estan embolicades. A Ucraïna les coses segueixen molt malament i no es veu un final proper a una guerra que torna a colpejar un país d’Europa.

Diumenge passat Emmanuel Macron va guanyar les eleccions a la presidència de la República francesa davant Marine Le Pen. Macron ha guanyat, però el resultat de Le Pen és històric, amb un 41,4% de vots. França és l’epifenomen d’Europa i convé atendre al que passa a França perquè anticipa tendències que ens arribaran més tard o més d’hora a la resta.

 

Continua llegint →

We also recommend you