ESCI-UPF

La inflació: bona o dolenta?

  • 29/04/2022
  • 1 min reading time
Inflació Bona Carreras
Foto: Freepik (rawpixel)

Hi ha una opinió majoritària que diu que la inflació és dolenta, tot i que sempre cal recordar que hi ha beneficiaris de la inflació.

Ho són els estats, que recapten més impostos sense apujar els tipus impositius, o que veuen reduït el seu deute. Ho són molts particulars i moltes empreses pel mateix motiu. Ho són molts empresaris que poden actualitzar preus per damunt de la inflació. En poques paraules: en matèria d’inflació hi ha més divisió d’opinions del que sembla.

Aquests dies el prestigiós setmanari The Economist ha publicat un article on discuteix la diferència d’opinió entre el públic en general –la ciutadania– i els economistes –entenguem que parla dels economistes angloamericans–. Per als primers, la inflació és dolenta. Ho és perquè la ciutadania es veu, en general, perjudicada, amb les excepcions mencionades anteriorment.

 

Continua llegint →

We also recommend you