ESCI-UPF

Guerra a Ucraïna

  • 22/03/2022
  • 1 min reading time
Guerra Ucraïna Ribas
Complex del memorial a la Gran Guerra Pàtria a Kíev. / Foto: Pixabay (theSOARnet)

S’ha d’aturar Putin. S’ha d’acabar la carnisseria russa a Ucraïna.

He calculat que si repetís aquestes dues frases 74 vegades ja tindria l’article d’aquesta setmana. I seria un bon article. És possible que algun lector una mica estricte el trobés massa esquemàtic, però seria un article clar, fàcil de llegir, fàcil d’entendre i amb un missatge unívoc i clar. Però com que s’ha d’escriure alguna cosa més, som-hi.

Els filòsofs, els historiadors, els economistes, etc. tots, ens passem la vida explicant lleis i teories de diversos autors, quan un dels pocs autors encertats i incontrovertibles passa com si fos un acudit. Es deia Edward A. Murphy Jr. i la seva principal contribució es pot escriure darrera una targeta d’autobús: “Si alguna cosa pot sortir malament, sortirà malament.” I déu ser així, perquè, encara no recuperats del tot de la crisi de 2008, va arribar la pandèmia i ara, a punt de complir dos anys de la pandèmia, arriba la invasió d’Ucraïna per la Rússia de Putin.

Una guerra entre països amb equips de futbol que s’enfronten a la Champions League. Una guerra a tres hores i mitja d’avió de casa nostra. Una guerra de la que tots coneixem afectats, amics ucraïnesos, russos o d’altres països de l’Est que pateixen molt aquests dies per la seua terra i les seues famílies. Una guerra els refugiats de la qual arriben i arribaran a casa nostra, i els seus nens aniran a escola amb els nostres fills.

 

Seguir llegint →

We also recommend you