Foto: PubAffairs Bruxelles (Advantus Media Inc. i QuoteInspector.com)
La invasió russa d’Ucraïna enfronta dos estats amb un pes militar ben desigual. La Unió Europea i l’OTAN donen suport a Ucraïna, però es tracta d’un suport verbal, econòmic i en armament, que és important, però en cap cas militar.
Malgrat els esforços d’Ucraïna per ser admesa a les dues organitzacions, la seva sol·licitud està aparcada, mentre que aquesta és vista per Rússia com una amenaça. L’OTAN, encapçalada pels EUA, i la UE han decidit un conjunt de represàlies econòmiques contra Rússia que han anunciat com les més dures que es podien fer. Han generat algun escepticisme: ¿tindran cap efecte sobre Rússia? ¿Serviran veritablement a Ucraïna?
Alguns analistes apunten, fins i tot, als efectes de rebot que poden tenir sobre els mateixos estats que les anuncien, i sobre les seves ciutadanies. Però no s’apunta prou la importància de l’impacte sobre el lideratge rus.
Albert Carreras, director d'ESCI-UPF, escriu al diari ARA sobre el procés inflacionari que estem vivint des del mes de gener i apunta en quina mesura això afavoreix o perjudica a la societat i a l'administració pública.
Joan Ribas, professor del GNMI, escriu al Diario de Ibiza sobre el boom turístic d'aquest estiu i els factors que, amb tot, preveuen una tardor i hivern complicats pel que fa a l'economia.
The ESCI-UPF lecturer Ramon Xifré wrote a paper for Spanish and International Economic & Financial Outlook (SEFO), a FUNCAS publication. In this paper, Xifré analyses the impact of the pandemic on Spain's business fabric and self-employed professionals.
Leave a message