ESCI-UPF

Feblesa i força de les sancions

  • 03/03/2022
  • 1 min reading time
Sancions UE Carreras
Foto: PubAffairs Bruxelles (Advantus Media Inc. i QuoteInspector.com)

La invasió russa d’Ucraïna enfronta dos estats amb un pes militar ben desigual. La Unió Europea i l’OTAN donen suport a Ucraïna, però es tracta d’un suport verbal, econòmic i en armament, que és important, però en cap cas militar.

Malgrat els esforços d’Ucraïna per ser admesa a les dues organitzacions, la seva sol·licitud està aparcada, mentre que aquesta és vista per Rússia com una amenaça. L’OTAN, encapçalada pels EUA, i la UE han decidit un conjunt de represàlies econòmiques contra Rússia que han anunciat com les més dures que es podien fer. Han generat algun escepticisme: ¿tindran cap efecte sobre Rússia? ¿Serviran veritablement a Ucraïna?

Alguns analistes apunten, fins i tot, als efectes de rebot que poden tenir sobre els mateixos estats que les anuncien, i sobre les seves ciutadanies. Però no s’apunta prou la importància de l’impacte sobre el lideratge rus.

 

Continua llegint →

We also recommend you