ESCI-UPF

Sessions informatives online al GNMI

“Trencar el gel és tasca fàcil”

Sessions informatives online
Foto: Oriol Vilalta

Els estudiants que s’interessen pel GNMI es pregunten pels idiomes, les optatives i l’ambient que hi ha als passadissos d’ESCI-UPF. Per resoldre tots aquests dubtes, el curs passat van poder parlar amb l’Oriol Vilalta, aleshores alumne de 4t. En aquest article, l'alumni recull com va ser l’experiència de participar en les sessions informatives online.

Com no podia ser de cap altra manera, l’any passat des d’ESCI-UPF ens vam veure obligats a replantejar el format de les sessions informatives del GNMI davant la impossibilitat de celebrar-les de manera presencial i amb un gran nombre d’assistents.

Si bé captar l’atenció dels futurs estudiants a través d’una pantalla podia suposar un repte, el Departament de Comunicació va apostar per un enfocament més informal i es va crear un espai pel diàleg i lluny de la mirada de professors, representants acadèmics i pares.

De fet, durant les xerrades només em podíeu trobar a mi, un alumne de 4t (i ara recent graduat), que mantenia una conversa amb els participants en una reunió on es parlava des de sortides laborals i què son els seminaris, fins al millor lloc on sortir de festa.

Trencar el gel és tasca fàcil en aquestes condicions. Els qui estan interessats en el GNMI es veuen enmirallats en els dubtes, interessos i motivacions que van sorgint al llarg dels 45 minuts, i a mesura que va passant l’estona, la participació no para de créixer sense haver de forçar res. Al cap i a la fi, i com deia abans, només som un grup de joves que compartim opinions i testimonis, i on podem dir la nostra sense passar pel filtre dels representants acadèmics i dels pares, cosa que permet que tots compartim les nostres experiències amb respecte però sense tabús.

Em va sorprendre que, 4 anys més tard de fer la meva primera sessió informativa (quan hi assistíem alumnes de 1r i de 4t, juntament amb professors i altres càrrecs), el curs passat vam parlar molt de l’experiència universitària com un trajecte personal, a part d’acadèmic. Tant els participants com jo vam estar d’acord en què, a l’hora d’escollir una carrera i una universitat (o qualsevol decisió en general), cal tenir en compte que també hi ha altres variables a contemplar a banda dels idiomes, les optatives i la taxa d’inserció laboral del GNMI.

Vam parlar de l’ambient als passadissos, de les comissions d’estudiants, de les activitats extraescolars, de les festes més populars i de consells per sobreviure a classe després d’una festa entre setmana… Encara que també hi ha clàssics que no canvien, com “tindré problemes si vinc del batxillerat científic?”, “quin idioma hauria d’escollir?”, “em fa por que el nivell d’anglès sigui massa per mi…”.

El 19 de juliol donava per acabada una carrera de la qual no només m’enduc uns coneixements i un títol, sinó una experiència personal única que ha de ser un dels molts motius pels quals venir a cursar el GNMI a ESCI-UPF. Si estàs interessat en el GNMI i tens qualsevol dubte, t’animo a venir a xerrar amb un alumne a les properes sessions informatives!

We also recommend you