ESCI-UPF

L’Espanya superplena

  • 24/01/2022
  • 1 min reading time
Economia turística Ribas
Port d'Eivissa. / Foto: Pixabay (Shuman)

Fa un parell de setmanes va sortir l’avançament de la comptabilitat regional d’Espanya per a l’any 2020 i resulta que els ciutadans de les Illes Balears estan per sota de la mitjana espanyola. Amb les dades de l’INE, els habitants de les Illes Balears ja són relativament pobres si es comparem amb la mitjana de les regions espanyoles. L’explicació es conjuntural i molt senzilla: la caiguda del producte per càpita balear el 2020 ha esta de rècord: un 22,7%.

La pandèmia ha afectat, està afectant, i seguirà afectant si no s’atura gràcies a les vacunes, a l’activitat econòmica en general, però a les activitats econòmiques de contacte i moviment humà, en particular. No hi ha més, i per més voltes que alguns li vulguin donar és el que hi ha i hi haurà durant una temporada.

Les Illes Balears són el paradigma d’economia turística i així, mentre el PIB per càpita espanyol va caure un 10,3%, la caiguda de les Illes va ser de més del doble i la segona comunitat amb caiguda més gran és també intensament turística: Les Illes Canàries, amb una caiguda del 18,4%.

 

Continua llegint →

We also recommend you