La reforma laboral de l’any 2012, promoguda pel PP en circumstàncies d’emergència econòmica, podia tenir una raó de ser per desbloquejar la capacitat de creixement de l’economia espanyola, però no tenia sentit que es mantingués un cop recuperat el potencial de creixement.
Els problemes de l’economia espanyola són de mala regulació laboral. En això no hi ha diferència catalana: l’economia catalana batega exactament igual que la del conjunt de l’Estat perquè les regulacions laborals són molt fortes i són idèntiques per a totes les parts de l’Estat –són competència exclusiva seva–.
Tots els estudis fets des de fora no paren de subratllar la mala qualitat de la regulació laboral espanyola, que es concreta en taxes d’atur estructuralment molt elevades, taxes de temporalitat anormalment altes i una dualitat laboral (diferents condicions i regulacions) molt marcada en funció de l’edat.
Albert Carreras, director d'ESCI-UPF, escriu al diari ARA sobre el procés inflacionari que estem vivint des del mes de gener i apunta en quina mesura això afavoreix o perjudica a la societat i a l'administració pública.
Joan Ribas, professor del GNMI, escriu al Diario de Ibiza sobre el boom turístic d'aquest estiu i els factors que, amb tot, preveuen una tardor i hivern complicats pel que fa a l'economia.
The ESCI-UPF lecturer Ramon Xifré wrote a paper for Spanish and International Economic & Financial Outlook (SEFO), a FUNCAS publication. In this paper, Xifré analyses the impact of the pandemic on Spain's business fabric and self-employed professionals.
Leave a message