ESCI-UPF

Microplàstics globals i microalgues locals

  • 10/12/2021
  • 1 min reading time
Contaminació Mar
Foto: Pixabay (Marucha)

Fa unes setmanes parlàvem de la diferència entre els problemes ambientals globals, com el canvi climàtic o la biodiversitat i els problemes ambientals locals, com la contaminació de l’aigua i de l’aire de les ciutats, els residus urbans o la remor. Voldria insistir-hi amb alguns exemples referents al mar. La superfície dels oceans i mars representa més del 70% de la superfície del planeta i això, evident arreu, ho és encara més a una illa on el mar és l’element definidor.

La pujada de la temperatura mitjana de l’aigua del mar a causa de l’escalfament global i l’alteració dels corrents marítims i del règim de tempestes són problemes globals. La pujada del nivell del mar, que pot afectar a poblacions establertes en zones costeres, és l’exemple més gràfic de les amenaces de l’escalfament global. Es també un bon exemple de com els efectes del canvi climàtic depenen del nivell de renda dels països i de com l’adaptació al canvi climàtic requerirà inversions ingents.

 

Continua llegint →

We also recommend you