ESCI-UPF

Estudi del comportament del consumidor: Clau per a l’avaluació de nous sistemes de reciclatge

  • 23/11/2021
  • 1 min reading time
Residus Reciclatge Roca
Foto: Pixabay (tim22)

Les polítiques destinades a prevenir la degradació del medi ambient estan rebent una atenció creixent. El Pla d’Acció per a l’Economia Circular de la Unió Europea preveu destinar una quantitat substancial de fons a l’assoliment de la neutralitat climàtica el 2050 i, entre altres polítiques, contempla la millora dels sistemes de gestió de residus per recuperar, reutilitzar o reciclar materials. Segons l’Agència de Residus de Catalunya, al país es recupera aproximadament el 38% dels residus municipals.

Això està lluny de l’objectiu de la nova directiva de la UE (2018/852) que marca l’objectiu que el reciclatge de residus municipals s’incrementi fins al 65% com a mínim el 2035. Aquest escenari ha comportat que les autoritats es plantegin la necessitat de fer canvis substancials en les polítiques i sistemes de gestió de residus.

 

Continua llegint →

We also recommend you