ESCI-UPF

Albert Carreras, col·legiat de Mèrit pel Col·legi d’Economistes

  • 29/10/2021
  • 1 min reading time
Premi Economistes Carreras
Albert Carreras, director d'ESCI-UPF, durant l'acte de nomenament com a col·legiat de Mèrit del Col·legi d'Economistes de Catalunya. / Foto: Col·legi d'Economistes de Catalunya

Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, ha estat nomenat col·legiat de Mèrit 2021 pel Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC). Aquest premi, atorgat per la Junta de Govern del CEC, reconeix les seves aportacions en el món acadèmic i en l’administració pública, i també la seva col·laboració i implicació amb el Col·legi d’Economistes.

L’acte, que va celebrar ahir la seva 26a edició i que es va dur a terme a la seu del CEC i també es va poder seguir via streaming, va comptar amb la presència del Dr. Oriol Amat, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya i rector de la Universitat Pompeu Fabra, i va estar presidit pel Sr. Jaume Giró, conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, entre moltes altres personalitats.

La distinció de col·legiat de Mèrit reconeix la contribució de professionals del món de l’economia i és un premi que el Col·legi d’Economistes atorga des de 1985. El Col·legi d’Economistes va posar en relleu la trajectòria professional d’Albert Carreras i va destacar-ne tant la seva tasca acadèmica com dins l’administració pública.

En el seu discurs, el director d’ESCI-UPF va recordar els seus anys d’estudiant universitari i va voler puntualitzar que “els que han acabat els graus ara estan molt més ben formats”. També va apuntar que el seu vincle amb el CEC s’ha anat fent més estret a mida que la seva implicació dins la formació a la universitat anava creixent. Va voler destacar la seva doble vessant com historiador econòmic i també com a ciutadà implicat amb l’actualitat. I va acabar la seva intervenció amb un sentit agraïment a la seva esposa.

Per la seva banda, la Dra. Olga Pané, gerent del Parc de Salut MAR, va ser nomenada col·legiada d’Honor 2021 per la seva trajectòria en la gerència d’institucions sanitàries i en representació del sector sanitari per la gestió que s’ha fet de la pandèmia de COVID-19.

En el mateix acte també es va reconèixer els millors estudiants d’economia de les diverses universitats catalanes, al despatx professional de l’any que va distingir Casanovas Assessors Fiscals SLP i a l’economista d’empresa Sra. Elisabet Vilalta, directora de Comertia.

A més, es van lliurar els premis Joan Sardà Dexeus 2021 de la Revista Econòmica de Catalunya al Dr. Fernando Guirao, qui va ser professor d’ESCI-UPF, pel Millor Llibre d’Economia i Empresa amb “The European Rescue of the Franco Regime, 1950-1975”, i a la Sra. Montse Martí Bel, responsable d’Economia de RAC1, a la millor trajectòria personal en la difusió de l’economia.

We also recommend you