ESCI-UPF

Uns pressupostos expansius

  • 14/10/2021
  • 1 min reading time
Pressupostos Generals 2022
María Jesús Montero, ministra d'Hisenda, fa entrega dels Pressupostos Generals de l'Estat 2022 a Meritxell Batet, presidenta del Congrés dels Diputats. / Foto: Público (EFE)

Els pressupostos generals de l’Estat (PGE) que ha presentat la ministra d’Hisenda al Congrés de Diputats són expansius. Són optimistes en la previsió d’ingressos, no aspiren a una reducció immediata del dèficit públic, afegeixen els ingressos procedents del programa europeu Next Generation EU, piquen l’ullet a diferents socis potencials i a públics molt amplis, i tenen en compte que probablement s’hauran de prorrogar i hauran de durar dos anys.

Les crítiques dels partits de la dreta espanyola se centren en les dues primeres apreciacions: optimisme d’ingressos i poca pressa en la reducció del dèficit. Tanmateix, és més que probable que fessin el mateix si governessin ara.

 

Continua llegint →

We also recommend you