ESCI-UPF

Un cicle per recodificar el retail

  • 26/02/2021
  • 2 mins reading time
Retail webinar
Foto: Michael Page

S’entreveu una llum al final d’aquest llarg túnel: l’arribada, tot i que amb comptagotes, de les anhelades i necessàries vacunes ofereix una esperança a tots aquells que l’han perdut. I, en el cas del retail, del què es tracta ara és de repensar el model, aprofitar les oportunitats i ser conscients dels riscos existents.

Amb aquest motiu, la Generalitat de Catalunya, a través del Consorci del Comerç, l’Artesania i la Moda (CCAM), en col·laboració amb el Màster en Retail Management Internacional d’ESCI-UPF han organitzat un cicle de tres webinars.

A finals del l’any passat, la pròpia CCAM va presentar un estudi que, amb el mateix títol de “Recodificant el comerç”, plantejava com havia canviat el panorama, què és el que el consumidor més valorava d’un moment excepcional i com les empreses podien adaptar-se a un entorn tan diferent al tradicional.

Aquests tres webinars volen anar una mica més enllà. S’han organitzat com a tres sessions independents que abracen qüestions totes elles que afecten al sector del comerç.

El primer de tots, el proper 3 de març, porta per títol “Nous codis mundials” i té com a objectiu oferir una mirada més enllà de les nostres fronteres per tal de descriure la situació política i econòmica i com els darrers canvis i tendències de fons (des de les laxes polítiques monetàries i fiscals al canvi de govern als EUA) poden acabar afectant a les dinàmiques de consum. Aquest webinar correrà a càrrec de Pelayo Corella, professor al Grau de Negocis i Màrqueting internacionals (GNMI) i codirector del Màster de Retail Management Internacional d’ESCI-UPF.

La segona sessió, a càrrec de Xavier Rivera, director d’i-Marketing Consulting i professor tant del GNMI com del Màster de Retail a ESCI-UPF, es titula “Eines digitals per vendre a tot el món” i es centrarà en el desenvolupament d’estratègies i eines digitals per tal d’augmentar les vendes. El punt de partida de la sessió serà valorar les opcions de comercialització bé a través de desenvolupar el propi canal d’e-commerce o, en el seu defecte, apostar per la recerca de nous partners com un e-marketplace o els darrerament triomfants agregadors. En darrera instància, aquest webinar té com a objectiu últim descriure les opcions, com i quan optar per alguna d’elles i els costos que comporten.

La darrera de les sessions vol alertar sobre els riscos que suposa la creixent i imparable, a la vegada que necessària, digitalització de les empreses. Amb el títol “El repte de la seguretat en l’entorn digital”, a càrrec d’Agustín Muñoz-Grandes, conseller delegat de S21sec, la conferència vol sensibilitzar sobre la responsabilitat que tenen les empreses, també les del sector del retail, per tal d’oferir seguretat en tota l’operativa que els clients duen a terme en les seves compres online, així com els riscos a ser piratejades per hackers que poden fer-se amb el control dels sistemes i d’informació altament sensible. Aquesta darrera píndola, en definitiva, vol posar de manifest com les empreses han de plantejar-se, des de bon principi, aspectes que abans no es consideraven prioritaris i que ara poden afectar la pròpia imatge de la marca.

Els tres webinars es duran a terme els dimecres 3, 10 i 17 de març, de 15.30h a 16.30h i el registre es pot fer a través dels enllaços dins d’aquest article.

We also recommend you