Albert Carreras escriu al Diari Ara sobre la necessitat de tenir uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) que ens ajudin a fer front a la situació excepcional que estem vivint.
El director d’ESCI-UPF recorda que encara estan vigents els pressupostos aprovats la tardor de 2017, amb Rajoy i Montoro, perquè els del 2019 es van tombar i el 2020 no n’hi ha hagut per causa del coronavirus.
Segons Carreras, hi ha dues maneres d’entendre els pressupostos: com un pacte de principis polítics o bé com un pacte d’interessos. A Catalunya, els PGE es veuen com principis polítics, mentre que al País Basc, per exemple, saben separar el què són principis del què són els seus interessos.
Per principis, ERC i PDeCat van votar en contra dels pressupostos de 2019 “que eren uns bons pressupostos” que “preveien inversions abundants i molt necessàries per Catalunya i incrementaven força tota la despesa social” perquè estàvem en ple procés judicial als polítics que van garantir el referèndum de l’1 d’octubre.
“A Catalunya avantposar els interessos està mal vist”, però per què els pressupostos han de ser qüestió de principis? “Els pressupostos són previsió i priorització d’assignació de recursos públics. Es pot donar suport a uns pressupostos independentment de si hi ha coincidència en els principis, o no”.
Ara que s’està decidint sobre el PGE de 2021, no podem caure en el mateix error, ens calen recursos perquè la situació que vivim és excepcional.
Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, ha publicat un article al diari ARA on parla sobre el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat pel president Sánchez al Congrés dels Diputats.
En el marc del cicle de webinars “Recodificant el comerç”, organitzats per la Generalitat i ESCI-UPF, Pelayo Corella, codirector del Màster en Retail Management Internacional, va dur a terme la primera de les tres conferències sobre el context polític i econòmic i com aquest pot afectar al comerç.
La nueva directora general de la Organización Mundial de Comercio cuenta con una dilatada experiencia en cargos públicos. Okonjo-Iweala ha sido ministra de finanzas dos veces en Nigeria, ha ocupado diversos cargos en el Banco Mundial y ahora se enfrenta al reto de impulsar la OMC.
Leave a message