ESCI-UPF

Els Pressupostos Generals de l’Estat

  • 30/10/2020
  • 1 min reading time
Pressupostos Generals de l'Estat
Foto: Pixabay (Mohamed Hassan)

En un article publicat al diari ARA, el director d’ESCI-UPF Albert Carreras parla sobre la presentació dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021 i afirma que, segons el que s’extreu de les declaracions del president i el vicepresident segon del govern, cal valorar-los positivament.

A la roda de premsa de Sánchez i Iglesias, es va poder veure la línia d’actuació que es pretén assolir amb els nous pressupostos: posar fi a l’austeritat i crear polítiques que compensin els ingressos perduts per culpa de la pandèmia. Tot i que encara no se’n coneixen tots els detalls i malgrat que en el camí cap a la seva aprovació sorgiran discrepàncies entre els partits, Carreras considera que el plantejament d’aquests pressupostos és el correcte: gastar més.

Ara bé, els dubtes sorgeixen quan s’especula sobre com es durà a terme l’administració de la despesa d’aquests pressupostos. Com diu el director d’ESCI-UPF, “preocupa que hi hagi capacitat de gastar bé”. Fins ara, assenyala, ni el govern central ni la Seguretat Social han demostrat una bona capacitat de gestió en la despesa extraordinària provocada per la COVID-19 i posa com a exemples el retard en el pagament dels ERTO, les ajudes indirectes que no arriben o la lentitud amb què s’està implementant l’ingrés mínim vital.

Per tot això, Carreras considera que “les bones intencions dels pressupostos poden morir per incapacitat de gestió” i sentencia que tot i que s’arribin a aprovar amb les mesures anunciades, “l’execució pressupostària serà el problema i la frustració”.

We also recommend you