Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, parla en un article al diari Ara sobre les despeses de les administracions i com l’augment d’aquestes posa en un dilema als governs que han de fer front a la gestió d’un país.
La distribució de les despeses queda de la següent manera: 40% a les pensions i altres prestacions socials, 14% a salut, 10% a ensenyament, 9% a afers econòmics (inclou infraestructures), 8% a serveis públics generals, 7% a pagament de deute públic (Carreras alerta que aquesta despesa pot pujar considerablement si s’apugen els interessos), 5% a l’ordre públic i seguretat i un altre 5% que es reparteix entre cultura, esports, medi ambient, habitatge o serveis comunitaris.
És evident que els ingressos s’han ensorrat, sembla que podrem viure un cert període de temps a crèdit, però caldrà apujar els impostos i eliminar certes exempcions… però hi haurà queixes, com apunta Albert Carreras, i és impossible buscar la quadratura del cercle.
Aquest curs acadèmic, el professor del GNMI i cap de Qualitat, Jordi Puig, compleix 25 anys a ESCI-UPF. Per celebrar aquesta fita hem parlat amb ell sobre els canvis que ha viscut la universitat al llarg d'aquest temps.
Mercè Roca, cap d’estudis del GNMI, ha participat a la primera edició del Pint of Science que es va celebrar a mitjans de maig a Mataró, on va presentar els resultats de l’estudi sobre la moneda complementària REC.
Un any més, ESCI-UPF aposta per plasmar el curs acadèmic a través de la veu d’artistes plàstics que s’inspiren en la universitat per crear una estampa institucional. Enguany, l’artista encarregada de representar el curs 2022-2023 ha estat l’escocesa Jo Milne.
Leave a message