ESCI-UPF

Sobre les despeses de les administracions

  • 13/07/2020
  • 1 min reading time
Despeses administracions
Foto: Tributos.net

Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, parla en un article al diari Ara sobre les despeses de les administracions i com l’augment d’aquestes posa en un dilema als governs que han de fer front a la gestió d’un país.

La distribució de les despeses queda de la següent manera: 40% a les pensions i altres prestacions socials, 14% a salut, 10% a ensenyament, 9% a afers econòmics (inclou infraestructures), 8% a serveis públics generals, 7% a pagament de deute públic (Carreras alerta que aquesta despesa pot pujar considerablement si s’apugen els interessos), 5% a l’ordre públic i seguretat i un altre 5% que es reparteix entre cultura, esports, medi ambient, habitatge o serveis comunitaris.

És evident que els ingressos s’han ensorrat, sembla que podrem viure un cert període de temps a crèdit, però caldrà apujar els impostos i eliminar certes exempcions… però hi haurà queixes, com apunta Albert Carreras, i és impossible buscar la quadratura del cercle.

We also recommend you