ESCI-UPF

Lliurament premis de pràctiques 2019 GNMI

  • 02/07/2020
  • 1 min reading time
Premi de Pràctiques 2019
Les alumnes Raquel Muñoz, Ariadna Nieto i Paula Segarra, guardonades amb el Premi de Pràctiques 2019 del GNMI. / Foto: Youtube ESCI-UPF

Els premis a les pràctiques curriculars reconeixen l’esforç, la implicació, el treball en equip, la bona disposició i la capacitat d’adaptació. Un procés d’aprenentatge que obre la porta d’accés al món professional.

L’assignatura de Pràctiques d’empresa es du a terme al tercer trimestre del tercer curs del Grau en Negocis i Màrqueting Internacionals. És l’assignatura amb més pes acadèmic i consisteix a treballar a jornada completa en una empresa durant 3 mesos, com a mínim.

El valor d’aquesta experiència comença molt abans del període estrictament lectiu: les sessions de formació per part del Career Service (LinkedIn, cartes de presentació, CV, entrevistes, etc.) són només el primer pas, després ve la selecció d’ofertes, aplicar-hi, fer l’entrevista, ser o no acceptats… Tot aquest procés ja suposa un aprenentatge del què és la cerca de feina. Començar a treballar és l’últim pas que cal donar.

Però treballar exigeix un compromís que poc té a veure amb la vida a la universitat i que cal viure per entendre: la jerarquia, la iniciativa, el respecte, la puntualitat, el treball en equip, la gestió del temps, la capacitat d’adaptació… Són valors que s’adquireixen des de ben petits, però que es fan imprescindibles en l’entorn laboral.

Tot això és el que reconeixen els premis a les millors pràctiques curriculars del 2019 que aquest any s’han endut les alumnes: Raquel Muñoz, Ariadna Nieto i Paula Segarra. La Raquel va fer les pràctiques al departament de Compres de Würth; l’Ariadna les va fer a Londres, a l’empresa For Art’s Sake; i la Paula va treballar a SEAT en un projecte transversal on va fer tasques de logística, màrqueting i finances.

Durant les seves pràctiques van haver de superar reptes, aportar idees, donar suport a l’equip, però sobretot van ser radars i esponges: van tenir els ulls i la ment ben oberts per assimilar tot el que les envoltava, i van adquirir nous coneixements, habilitats i aptituds.

ESCI-UPF, com a reconeixement al seu treball, ha encarregat a la productora Allegra Films la realització de tres vídeos que mostren aquest tarannà: “Belong” ens presenta el sentiment de pertinença a la universitat, el fet de sentir-se acompanyades, viure un entorn multicultural les fa conscients que la universitat és exigent i que estan preparades pels nous reptes. “Become” ens ensenya en qui s’han convertit: tenen coneixements, tenen valors, són emprenedores, estan motivades… “Futur” és el video que tanca i que ens ensenya el món que elles volen fer, implicades socialment, responsables amb la sostenibilitat i el medi ambient i amb ganes de continuar aprenent, “no ens tanquem a res”.

Aquesta actitud és la que es reflecteix als vídeos i també és l’actitud dels alumnes d’ESCI-UPF. Tres videos que recullen la il·lusió i la seguretat amb la que els estudiants comencen una nova etapa de la seva vida: la professional.

We also recommend you