ESCI-UPF

Albert Carreras al Matí de Catalunya Ràdio

  • 15/06/2020
  • 1 min reading time
Catalunya Ràdio Renda Vital
Foto: Pexels (Pixabay)

Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, ha participat a la tertúlia d’actualitat d’El Matí de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas per parlar de l’Ingrés Mínim Vital.

Albert Carreras, director d’ESCI-UPF, ha participat a la tertúlia d’actualitat d’avui d’El Matí de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas i ha estat acompanyat de Joan B. Culla, professor d’Història Contemporània a la UAB; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; i Iolanda Fresnillo, sociòloga.

El programa ha començat amb l’entrevista a José Luis Escrivá, ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, que ha parlat de l’Ingrés Mínim Vital (avui és el primer dia per fer les sol·licituds), del futur del sistema de pensions i de la regularització de les pensions.

Un cop encetada la tertúlia, s’ha vinculat la notícia de l’Ingrés Mínim Vital als fets passats de matinada a Premià de Mar en què uns veïns han llençat pedres a un pis ocupat per un grup de joves immigrants. A la taula de Catalunya Ràdio, s’ha mencionat que es tracta d’un problema estructural que deixa sols els Menors Estrangers No Acompanyats un cop superen la majoria d’edat i que això els porta a delinquir (furts, agressions sexuals, etc.) i que, per tant, fomenta el racisme, la creació de patrulles ciutadanes, etc.

Albert Carreras ha comentat que el juliol de 2019, al Parlament de Catalunya, es va aprovar l’ampliació de la cobertura dels MENA fins els 23 anys com una mesura de transició cap a la seva integració i inserció laboral. El director d’ESCI-UPF també ha apuntat que “un dels elements més prometedors que té la nova legislació sobre l’Ingrés Mínim Vital és que exceptua del conjunt de rendes, les rendes mínimes d’inserció o ajudes anàlogues d’assistència social concedides per les Comunitats Autònomes”. De manera que fa que aquests ajuts siguin complementaris. Això fa que hi hagi persones que puguin tenir accés a doble renda. Carreras creu que aquesta és una excel·lent oportunitat perquè l’Administració tingui cura de distribuir bé els ajuts per tal d’arribar a molta més gent.

És cert que Navarra i el País Basc podran gestionar ells mateixos l’Ingrés Mínim Vital donat el seu règim foral, mentre que la resta de Comunitats Autònomes no tenen aquesta competència transferida, però les comunitats gestionen altres rendes i a Catalunya caldrà posar-se d’acord amb el govern espanyol per poder fer una bona gestió i aconseguir que els ajuts arribin a molta més gent.

We also recommend you