ESCI-UPF

Become Alumni

Xerrada als futurs alumni de GNMI

“Què hi ha després de les aules”

alumni GNMI ESCI-UPF
Foto: Careerdoctorscan.com

Amb el mes de juny s’apropa el final de curs i, per alguns, el final dels estudis universitaris. Però acabar la carrera no significa trencar el vincle amb la universitat, a partir d’aquest moment, els alumnes passen a ser alumni. Expliquem què vol dir això per als graduats en Negocis i Màrqueting Internacionals.

ESCI-UPF té per costum organitzar una xerrada a tots els alumnes que estan a punt de graduar-se per explicar-los els serveis i les oportunitats que els ofereix ser alumni d’aquesta institució. El Career Service i la responsable d’atenció als alumni, Karina Henao, han fet una xerrada als alumnes de 4t de GNMI per explicar-los que ha arribat el moment d’alinear les seves habilitats amb la nova realitat, sent flexibles i adaptables, enamorant-se del canvi, construint cada dia un dia nou i sense tenir por.

Els futurs graduats van escoltar quina és la situació actual del mercat laboral i se’ls va explicar el paper del Career Service, que estarà sempre al seu costat per resoldre els dubtes professionals.

D’altra banda, es va explicar diversos tipus de contractes que es poden trobar, com fer front al futur incert i la importància de continuar aprenent. Com a alumnes de GNMI, se’ls planteja tot un repte. És important saber què busquen les empreses, en un entorn on potser ara hi ha menys oportunitats. Cal ser conscients, és tot un repte, però “hem de fer-ho millor que mai”, va apuntar Karina Henao. Des de la universitat se’ls ofereixen recursos que van més enllà del CV i el perfil a Linkedin.

Per mantenir el vincle amb la universitat hi ha tres canals de comunicació: l’e-mail d’alumni que s’obté exclusivament donant-se d’alta i que es sol·licita mitjançant un formulari que rebran tots els estudiants (permet conservar tota la informació del correu electrònic de la carrera); Mailchimp, un recurs intern per rebre les newsletter; i Google Classroom (al què s’accedeix amb l’e-mail d’alumni), una plataforma per visualitzar les ofertes laborals que arriben a la universitat.

Els serveis que ofereix Alumni són gratuïts i il·limitats per a tots els qui s’hagin donat d’alta. Es pot sol·licitar assessorament individual (revisió de CV o perfil a LinkedIn, preparació d’entrevistes de feina, consultes professionals o Life Plan), ajut i accés a elements d’emprenedoria (UPF Business Shuttle, UPF Ventures) i qüestions d’engagement (ESCIUPFNews, xerrades i col·laboracions).

Al final de l’explicació dels serveis que ofereix Alumni ESCI-UPF, es va compartir uns vídeos de quatre alumni de la promoció 2019 amb perfils molt diferents que van donar una idea de les múltiples opcions que hi ha un cop acabats els estudis:

Marta Belda

La Marta va marxar a treballar a Magdeburg (Alemanya), en una startup del sector tecnològic. Per sol·licitar feina es va fer un llistat de totes les empreses existents a la ciutat, va buscar les posicions obertes a la pàgina web de cada empresa, hi va aplicar i sempre va personalitzar la seva candidatura amb una carta de presentació. Un dels consells que ofereix és que no descarteu l’opció de fer pràctiques, ja que és una forma de donar-se a conèixer. Així és com va començar ella i actualment treballa quasi a jornada completa.

Maria Cayuela

La Maria es va especialitzar en màrqueting, però no tenia res clar al moment d’acabar el grau. El seu consell és que us doneu l’oportunitat d’escollir diferents coses i equivocar-vos, perquè ara el més important és aprendre. La Maria és emprenedora i es dedica a fer realitat el seu projecte de TFG. Ha après que potser les pròpies idees no són les millors, però s’ha de començar, provar i intentar-ho sense por. És important seguir formant-se i parlar amb la gent per tenir feedback. La clau estar en moure’s i fer contactes.

Ramon Faus

Porta dos anys treballant en el sector de startups tecnològiques. A la carrera va començar fent pràctiques en el departament comercial d’una empresa d’aquest tipus i va poder veure el creixement i el potencial que té aquest sector. Actualment treballa en una consultora que ajuda a startups a estructurar un sistema de vendes que permet tenir un creixement escalable. Ha pogut participar en més de 20 projectes europeus i ha après molt. El Ramon aconsella tenir en compte aquest sector, que ofereix moltes oportunitats i ha pogut veure que els perfils d’ESCI-UPF hi encaixen bé.

Ariadna Moya

L’últim any de carrera l’Ariadna el va combinar amb pràctiques, però en acabar no tenia clar què fer. Així que va decidir fer un voluntariat de la Unió Europea (European Solidarity Corps) que ofereix un munt d’opcions. L’Ariadna es va dedicar a organitzar esdeveniments culturals a Budapest, Hongria. Es tracta d’un voluntariat, però la UE et subvenciona totes les necessitats: des dels vols, fins l’allotjament i cursos en la llengua local.

We also recommend you