ESCI-UPF

Become Alumni

Xerrada als futurs alumni de BDBI

“Què hi ha després de les aules”

Alumni ESCI-UPF BDBI
Alumnes del BDBI estudiant a la biblioteca. / Foto: Arxiu ESCI-UPF

Amb el mes de juny s’apropa el final de curs i, per alguns, el final dels estudis universitaris. Però acabar la carrera no significa trencar el vincle amb la universitat, a partir d’aquest moment, els alumnes passen a ser alumni. Expliquem què vol dir això per als graduats en Bioinformàtica.

ESCI-UPF té per costum organitzar una xerrada a tots els alumnes que estan a punt de graduar-se per explicar-los els serveis i les oportunitats que els ofereix ser alumni d’aquesta institució. El Career Service i la responsable d’atenció als alumni, Karina Henao, van dirigir-se als alumnes de 3r de BDBI per donar el següent missatge “des de la universitat estem sempre al vostre costat, per acompanyar-vos com a persones i professionals que esteu creixent. Volem que ens trobeu com una eina més del camí”.

Se’ls va explicar com fer front a aquest futur de trajecte incert, sense deixar d’aprendre. És important buscar les respostes fent les preguntes convenients: “Què vols ser o què vols fer”, aquí està la diferència. La por i les presses no ens deixen pensar i, sovint, no ens porten al lloc correcte. Primer hem de saber què volem ser. El fer i el ser no han d’estar separats, però primer hem de tenir el “ser”.

Amb la titulació del grau en Bioinformàtica, feina no en faltarà, va deixar clar Henao. Surten ofertes constants de feina, però s’han de buscar els valors i l’aposta ètica per treballar i fer el què a un li agradi. Els alumnes van poder veure, a tall d’exemple, alguns dels llocs on treballen companys de la primera promoció del Grau en Bioinformàtica i l’oferta de màsters per als qui vulguin continuar estudiant.

Mantenir el vincle amb la universitat es pot fer a través de tres vies de comunicació: un e-mail que s’obté exclusivament donant-se d’alta com alumni i que es sol·licita mitjançant un formulari que rebran tots els estudiants (permet conservar tota la informació de la carrera); via Mailchimp, un recurs intern per rebre les newsletter; i Google Classroom (al què s’accedeix amb l’e-mail d’alumni), una plataforma per visualitzar les ofertes laborals que arriben a la universitat.

Els serveis que ofereix Alumni són gratuïts i il·limitats per a tots els qui s’hagin donat d’alta. Es pot sol·licitar assessorament individual (revisió de CV o LinkedIn, preparació d’entrevistes de feina, consultes professionals o Life Plan), ajut i accés a elements d’emprenedoria (UPF Business Shuttle, UPF Ventures) i qüestions d’engagement (ESCIUPFNews, xerrades i col·laboracions).

Per finalitzar la xerrada, s’ha compartit el vídeo de l’alumni Rut Mas de les Valls, graduada el 2019, que ha explicat la seva experiència. Abans de fer un màster a l’estranger, va decidir buscar feina aquí. Va entrar a treballar a l’Hospital del Mar on forma part d’un grup que vol caracteritzar els malalts d’EPOC i veure si hi ha alguna relació en l’expressió dels seus gens. Aquesta feina de mitja jornada li permet fer altres feines mentre espera la resposta de les universitats estrangeres on ha aplicat per estudiar un màster.

We also recommend you